22. 03. 2024 - 18:45
ZABRINJAVAJUĆE RIJEČI RAFAELA NADALA : Nažalost, ali tako je,...
907
Shares
ZABRINJAVAJUĆE RIJEČI RAFAELA NADALA :  Nažalost, ali tako je, ne usuđujem se više...

ZABRINJAVAJUĆE RIJEČI RAFAELA NADALA : Nažalost, ali tako je, ne usuđujem se više...

22. 03. 2024 - 18:45
0
Shares

Španski teniser Rafael Nadal još jednom se osvrnuo na svoj povratak na teren i očekivanjima u nastavku sezone.
Legendarni Španac priznao je da se više ne usuđuje davati prognoze o svom povratku te da mora ići iz dana u dan.

Nakon što je poslije godinu dana pauze u januaru zaigrao na Brisbaneu i zabilježio dvije pobjede, uslijedio je poraz od Jordana Thompsona i novi problemi sa povredom.
Iako je prvobitno Španac izjavio da bi oporavak trebao biti brz i trajati nekoliko sedmica, situacija se ispostavila drugačijom.
Rafa je nakon Australian Opena odustao i od narednih nekoliko turnira, a posljednji od njih bio je Indian Wells koji je završen prošlog vikenda.

U međuvremenu su se pojavili snimci na kojima se vidi kako se Nadal na svojoj omiljenoj podlozi - šljaci priprema za predstojeće zemljane turnire, no njegova najnovija izjava zabrinula je fanove i ljubitelje tenisa.
Nadal, naime, ne zna da li će biti spreman da se takmiči.
- Prvi cilj je pokušati da se takmičim i idem iz dana u dan. Dat ću sve od sebe da počnem sezonu na šljaci, što je moj cilj, radim na tome i trudim se, ali od sada šta može da se desi... Ne usuđujem se više da kažem bilo šta jer je u posljednje vrijeme teško da ja dam prognoze. Nažalost, tako je, rekao je Nadal.

Dodao je da optimizam više nije bitan, već realnost.

- Nije bitno da li sam optimista ili ne, ja sam realan. Prošlo je godinu i po ili dvije otkako je nemoguće da se takmičim, zbog čega je prvi cilj je da pokušam da se takmičim i idem iz dana u dan, zaključio je Španac. 

(oslobođenje.ba)

Učitaj još novosti