23. 03. 2024 - 11:22
Trenera slatko nasmijalo pitanje o Jokiću, a njegov odgovor je...
907
Shares
Trenera slatko nasmijalo pitanje o Jokiću, a njegov odgovor je zabavio mnoge u Americi (VIDEO)

Trenera slatko nasmijalo pitanje o Jokiću, a njegov odgovor je zabavio mnoge u Americi (VIDEO)

Nova.rs
23. 03. 2024 - 11:22
0
Shares

Trener New York Knicksa Tom Thibodeau probao je da opiše koliko je Nikola Jokić kvalitetan košarkaš.

Denver Nuggetsi su između četvrtka i petka pobijedili New York sa 113:100, a Jokić je imao 30 poena, 14 skokova i 11 asistencija.

Novi triple-double značio je i novu pobjedu aktuelnog šampiona NBA lige, koji poslije 49. trijumfa (21 poraz) drži drugo mjesto u Zapadnoj konferenciji sa dvije utakmice više od Oklahoma City Thundera (48-20).

Thibodeaua je nasmijalo pitanje da li je važnije da se Jokiću oduzme šut, ili mogućnost da doda loptu, pošto na to za sada niko nema odgovor.

„To je odlično pitanje, mislim da cijela liga pokušava to da shvati“, rekao je Thibodeau kroz smijeh. A onda je nastavio da analizira zbog čega čitava NBA liga ne može da dohaka kršnom Somborcu.

„Ali, kad pogledate uticaj koji je on imao iz godine u godinu i to gdje su sada, igraju sjajnu košarku najvećim dijelom zbog toga kako je on igra. Mislim da je to interno liderstvo, samo igranjem na pravi način. Kad si otvoren on će te naći, postaviće blok, okrenuće rol, šutnuće, naći će se na postu, kreiraće dobar šut za svakog. Defanzivno je pametan, skače veoma dobro, ima spretne ruke, kvari napade, preseca lopte, za to mu treba odati priznanje. I to kako igraju zajedno, sastavljeni su veoma dobro, karakteristike im se nadopunjuju i zato imaju skor koji imaju“, objasnio je Thibodeau.

Jokić je na putu da treći put postane MVP najjače lige na svijetu, sa ambicijom da odbrani i titulu šampiona.

„Ne znam, jedinstven je i ono što radi je postalo trend u ligi“, dodao je trener koji kaže i da je „Denver bio dobar tim, a da je sada sjajan tim zahvaljujući Jokiću i ljudima iz uprave Nuggetsa“.

 

Učitaj još novosti