24. 03. 2024 - 11:11
Dečko, dozovi se, nisi u Brazilu: Konsa "poželio" surovu...
907
Shares
Dečko, dozovi se, nisi u Brazilu: Konsa

Dečko, dozovi se, nisi u Brazilu: Konsa "poželio" surovu dobrodošlicu Endricku u evropski fudbal!

24. 03. 2024 - 11:11
0
Shares

Na velikoj sceni sinoć je zablistao 17-godišnji Endrick, no da ne bude sve tako sjajno i bajno za njega pobrinuo se jedan engleski reprezentativac.

Sinoć su se na kultnom Wembleyju u prijateljskoj utakmici sastale selekcije Engleske i Brazila, a gosti iz Južne Amerike slavili su rezultatom 1:0.

Pogodak vrijedan pobjede za Brazil je postigao ni manje ni više no 17-godišnji Endrick i to u 80. minuti, nekoliko minuta nakon što je zamijenio Rodryga.

Ujedno je to bio i prvijenac Endricka u dresu A reprezentacije Brazila, no jedan reprezentativac Engleske pobrinuo se za to da ne poleti visoko.

Naime, u jednom momentu je Endrick s loptom išao ka golu Engleske. Na njegovom putu je stajao Konsa, fudbaler Aston Ville.

Mislio ga je 17-godišnjak lako preći tako što će gurnuti loptu pokraj njega i samo ga pretrčati, no taj pokušaj ni izbliza nije ispao kako treba. Pogledajte i sami hladnokvrnu reakciju Konse.

Jasno je da je Endrick u dresu Palmeirasa na nekoliko nivoa ispod u Brazilu raditi ovakve stvari, no to u Evropi jednostavno ne prolazi tako lako.

Podsjetimo, Endrick Felipe Moreira, kako mu glasi puno ime, uskoro će postati dio svlačionice Real Madrida i tada će sigurno shvatiti šta je zapravo evropski fudbal.

Protivnik Brazila u novoj prijateljskoj utakmici za dva dana će biti Španija u Madridu, dok će u junu u još dva prijateljska meča snage odmjeriti s Meksikom i SAD-om.

Učitaj još novosti