31. 03. 2024 - 19:52
BRAVOOO: Bosna i Hercegovina ima omladinskog MMA šampiona Evrope
907
Shares
BRAVOOO: Bosna i Hercegovina ima omladinskog MMA šampiona Evrope

BRAVOOO: Bosna i Hercegovina ima omladinskog MMA šampiona Evrope

31. 03. 2024 - 19:52
0
Shares

Kadro Nargalić (13), borac Tuzla Combat Academyja, je prvi dan debija reprezentacije Bosne i Hercegovine na IMMAF takmičenjima iskoristio na najbolji mogući način i postao šampion Starog kontinenta u pionirskoj konkurenciji, u kategoriji do 62 kg.

Kadro je takmičenje otvorio protiv Artura Ivaščenka, predstavnika reprezentacije Ukrajine, gdje je nakon rušenja uspio da izgradi poziciju da sa leđa prijeti polugama u nekoliko navrata. Nakon čistog "armbara-a", protivnik je tapkao i Kadru poslao u bitku za zlatnu medalju.

U finalu ga je čekao još jedan ukrajinski borac, Jaroslav Čebotarov, koji je takmičenje također otvorio pobjedom. Nakon prvobitnom odmjerivanja snaga, Kadro se našao u donjoj poziciji iz koje je, kao i u prvom meču, nalazio rješenja za napade i bio aktivniji borac. Nakon dizanja na noge zbog neaktivnosti Ukrajinca, Kadro je meč zatvorio rušenjem u posljednjim sekundama, i na taj način obezbijedio prvu zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu, piše klix.ba.

"Osjećam se odlično, ovo je veliki trenutak za mene, moj klub i sve koji me podržavaju. Ovo je dokaz da se trud uvijek isplati i da nikada ne treba odustajati od cilja!“, izjavio je Kadro Nargalić. Glavni trener Tuzla Combat Academy i trener reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ramiz Lupić, koji je nedavno završio amatersku MMA karijeru, za svog borca ima samo riječi hvale.

240331070-2-xl
"Prezadovoljan sam sa načinom koji je Kadro pristupio pripremama za Evropsko prvenstvo, kao i svojim borbama danas. Kadro je istinski veliki talenat i ovo nam je svima najbolja motivacija za dalji rast i razvoj našeg sporta u Bosni i Hercegovini!“

Po prvi put nakon formalnog priznanja kao punopravnog člana IMMAF-a, reprezentacija Bosne i Hercegovine je uzela učešće na najvećoj amaterskoj MMA smotri koja će se ove godine održati u Evropi. Tim lider reprezentacije, Milan Kecman smatra da je napravljen veliki pomak, te da MMA sport u Bosni i Hercegovini ima samo jednu putanju – uzlaznu.

"Nadam se da će današnji rezultat biti najbolji pokazatelj budućnosti našeg sporta u Bosni i Hercegovini, a na nama je da pružimo sve od sebe da momcima i djevojkama omogućimo najbolje moguće uslove.“

Nakon Nargalićevog historijskog uspjeha, ostali reprezentativci će imati jasan cilj ispred sebe – predstavi sebe i svoju državu na najbolji mogući način. Lazar Trapara (kadet, -65.8 kg) će na borilište izaći sutra u 16:00 protiv borca iz Sjeverne Irske, dok će Mirnes Fazlić (junior, 65.8 kg) svoj nastup na Evropskom prvenstvu započeti 2. aprila.

Učitaj još novosti