09. 04. 2024 - 11:57
Navijač Zrinjskog poslao sramotnu poruku: Ultrasi se neće...
907
Shares
Navijač Zrinjskog poslao sramotnu poruku: Ultrasi se neće gasiti, na Bajram slavimo rođendan, mogla bi goriti koja džamija...

Navijač Zrinjskog poslao sramotnu poruku: Ultrasi se neće gasiti, na Bajram slavimo rođendan, mogla bi goriti koja džamija...

09. 04. 2024 - 11:57
0
Shares

Tenzije u Mostaru sinoć su dostigle vrhunac nakon što su navijači Veleža, Red Army, tifozima Zrinjskog, Ultrasima, oteli čak devet transparenata.

Transparenti su oteti nakon utakmice 25. kola Wwin lige BiH u kojoj je Zrinjski savladao Zvijezdu 09 rezultatom 4:0, a u akciji su "pali" svi transparenti koji su se nalazili na ogradi tokom sinoćnjeg meča. 

Iako se Ultrasi putem zvaničnih kanala nisu oglašavali o sinoćnjim dešavanjima, poruka koju je poslao jedan navijač Zrinjskog privukla je veliku pažnju na društvenim mrežama. 

Pomenuti navijač je istakao da je akcija odrađena na "kukavički način", no posebno je zgrozio drugi dio poruke u kojem je navijački incident povezao sa religijom, predstojećim Bajramom i sakralnim objektima, piše sport1.ba.

- Večerašnja događanja. Ovo nije "akcija". Akcija je upasti na stadion, nadbrojati rivale, potuči se na šake i pošteno uzeti dio koji zaslužiš borbom i predanošću. Ovo je ponašanje p****a. Uhoditi momka zasluženog za taj dio posla više mjeseci da bi uzeli zastave, jadno. Pala nam je čitava ograda, ali su to Red Barby odradili na kukavički način, navodi se u poruci i dodaje:

6763690
- Vi nemate kodeksa, nećemo ga imati ni mi. Ultrasi se neće gasiti, dapače u subotu slavimo 30., a ironično na taj datum je i Bajram. Mogla bi gorit‘ koja džamija, stoji u sramotnoj poruci koja je obišla društvene mreže. 

Podsjetimo, muslimani 10. aprila (sutra) obilježavaju Ramazanski bajram, a taj dan i Ultrasi slave svoj 30. rođendan. 

image
Skandalozna poruka koja je obišla društvene mreže

Inače, pripadnici Red Armyja su se nakon sinoćnje akcije okupili ispred svog Udruženja gdje su pjesmama prozivali Ultrase i čekali njihov potencijalni napad.

 

Učitaj još novosti