09. 04. 2024 - 22:32
Promotor Tysona Furyja zabrinut za njegovo stanje pred...
907
Shares
Promotor Tysona Furyja zabrinut za njegovo stanje pred historijski meč sa Usykom

Promotor Tysona Furyja zabrinut za njegovo stanje pred historijski meč sa Usykom

09. 04. 2024 - 22:32
0
Shares

Promotor Tysona Furyja uveliko je zabrinut za svog boksera pred historijski meč sa Oleksandrom Usykom.

Fury i Usyk borit će se 18. maja u Saudijskoj Arabiji i biće to prvi boks meč nakon 25 godina u kojem će ulog biti četiri glavna naslova teške kategorije. 

Borba je trebala biti održana već u februaru, ali otkazana je nekoliko dana ranije zbog užasne posjekotine koju je Fury dobio tokom sparinga. 
Na pitanje kako vidi tok borbe, Arum ističe da je zabrinut za stanje svog boksera zbog lošeg izdanja u meču protiv Francisa Ngannoua.

- Oduvijek sam, otkad je ova borba dogovorena, smatrao da je Fury veliki favorit jer sam mislio da će njegova fizička veličina i bokserska sposobnost biti previše za Usyka. Zato sam smatrao da je to borba u korist Tysona Furyja, davao sam mu šanse možda 3 ili 4 naprema 1. Ali muči me kako je Tyson izgledao u svojoj posljednjoj borbi s Ngannouom u Rijadu. Bio sam tamo, mislim da je izgledao grozno, priznao je Arum i dodao:

- Sada, postoje dvije mogućnosti. Jedna je da se za tu borbu stvarno nije dobro pripremio, ili druga, da je jednostavno ostario. Ne funkcionišemo fizički tako dobro kao kad smo bili mlađi, pa je li to ono što vidimo kod Tysona, na temelju borbe s Ngannouom? Ili se dogodilo to da nije bio spreman jer nije bio ozbiljno posvećen pripremi? Saznat ćemo 18. maja, zaključio je on. 

(oslobođenje.ba)

Učitaj još novosti