12. 04. 2024 - 08:30
PROVOCIRAO NOVAKA, PA MU POSTAVIO NOVO NEZGODNO PITANJE!...
907
Shares
PROVOCIRAO NOVAKA, PA MU POSTAVIO NOVO NEZGODNO PITANJE! Đoković imao SPREMAN ODGOVOR

PROVOCIRAO NOVAKA, PA MU POSTAVIO NOVO NEZGODNO PITANJE! Đoković imao SPREMAN ODGOVOR

12. 04. 2024 - 08:30
0
Shares

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Monte Karlu pobjedivši Lorenca Muzetija (7:5, 6:3), ali možda rezultat na kraju ne svjedoči koliko je Italijan bio opasan. To se posebno odnosi na početak meča kada je Museti imao prednost brejka, međutim postavljalo se pitanje kada će Nole "prebaciti" u sljedeću brzinu.

Ispostavilo se, pokretačka snaga bila je publika koja je počela da zviždi Đokoviću samo zato što je provjeravao trag loptice. To je naljutilo Đokovića koji je počeo da se smije i traži od publike da još više zviždi, a kao što obično biva - tada je zaigrao bolji tenis i potom im je posvetio pobjedu. Nakon meča, novinar koji ga je prethodno provocirao pitanjem o italijanskim teniserima, sada je na konferenciji za medije konstatovao da smo to vidjeli "milion puta", pa se ispravio i ublažio da je bar "hiljadu puta istu stvar uradio Đoković, a da je 999 puta pobijedio posle toga". "Da, dobro si opisao, energiju pretvorim u nešto što je za mene konstruktivno. Ne tražim ja nevolju sa publikom, ne tražim da zvižde, pa da reagujem. To nije moj mentalitet. Ali ako reaguju kako mislim da ne zaslužujem i da nije fer, ili objašnjivo na neki način, ja ću im odgovoriti. Odrastao sam uz takav mentalitet, ako ti nešto loše radi - odbrani se", rekao je Đoković.

"Zavisi da li ću postati opušteniji ili koncentrisaniji. Pokušavaš da dođeš do svog najboljeg tenisa, sada je Muzeti bio bolji, nisam bio zadovoljan, dominirao je i to sa publikom se desilo u pravom trenutku. Opustilo me je na neki način, nasmejao me je, a onda sam dirigovao simfonijom", dodao je raspoloženi Đoković na konferenciji za medije koji isprva nije hteo ni da pravi bilo kakvu famu oko "interakcije" sa navijačima.

Podsjetimo, Novak Đoković danas od 14.30 igra četvrtfinalni meč u Monte Karlu protiv Aleksa de Minora, tenisera koga vrlo dobro poznaje i koji vrlo dobro zna da ne smije više da "proziva" Noleta, kao što je to radio u Australiji tokom deportacije. Ukoliko prođe, Novaka u polufinalu čeka bolji iz duela Umbera i Ruda.

 

(Kurir sport)

 

 

Učitaj još novosti