14. 04. 2024 - 22:22
GOTOVA JE VELIKA PRIČA: De Bruyne napušta City i odlazi u klub...
907
Shares
GOTOVA JE VELIKA PRIČA: De Bruyne napušta City i odlazi u klub u kojem ga niko nije mogao ni zamisliti

GOTOVA JE VELIKA PRIČA: De Bruyne napušta City i odlazi u klub u kojem ga niko nije mogao ni zamisliti

14. 04. 2024 - 22:22
0
Shares

Belgijski reprezentativac Kevin De Bruyne sve izvjesnije će napustiti redove Manchester Cityja po završetku ove sezone, odnosno u ljetnom prijelaznom roku. De Bruyne će se tako od Etihada i plavog dresa oprostiti nakon dugih devet godina u Manchesteru, a jedan od najboljih veznjaka svih vremena karijeru nastavlja u klubu u kojem ga niko nije mogao zamisliti.

Iako polako ulazi u pozne igračke godine, fenomenalni Belgijanac još uvijek pruža partije u stilu najboljeg nogometaša sredine terena na planeti, ali se svejedno odlučio na potez koji će odjeknuti.

Naime, direktor Saudi Pro lige, Michael Emenalo, lično se potrudio oko toga da nagovori De Bruynea “ponudom koja se ne odbija” da ovog ljeta pojača pomenutu i sve bogatiju ligu sa zvučnim nogometnim imenima.

Navodno sve ide po planu, te se očekuje da 32-godišnjak zaigra za tamošnii Al Ittihad, tim u čijem dresu ga nije mogao zamisliti apsolutno niko, barem donedavno.

Dakle, želja igrača je da aktuelnu takmičarsku godinu s Manchester Cityjem okonča sa što više trofeja i da se na najbolji mogući način oprosti od ovog kluba.

 

(sportam.info)

Učitaj još novosti