14. 04. 2024 - 22:30
JEDNI NE MOGU, DRUGI NE ZNAJU... Vječiti derbi na Grbavici...
907
Shares
JEDNI NE MOGU, DRUGI NE ZNAJU... Vječiti derbi na Grbavici završen bez golova i s 19 igrača na terenu  (FOTO)

JEDNI NE MOGU, DRUGI NE ZNAJU... Vječiti derbi na Grbavici završen bez golova i s 19 igrača na terenu (FOTO)

14. 04. 2024 - 22:30
0
Shares

Utakmica je nakon kiše žutih i crvenih kartona (čak tri), te igranja sa ukupno 19 igrača na terenu u drugom poluvremenu (Plavi s 9, bordo tim s 10) okončana rezultatom 0:0.

Nervoza i važnost derbija dodatno su utjecali na cijelu igru, pogotovo kod Plavih koji se bore za opstanak. Iako će neko reći da je sudija Ermin Sivac bio izgubljen, crveni kartoni koje je podijelio bili su opravdani.

Iako će neki opravdanje za lošu fudbalsku predstavu pronaći u isključenjima, to ne opravdava činjenicu da ni jedni ni drugi ne znaju sastaviti dva tačna pasa, a kamoli odigrati kvalitetnu modernu akciju.

Poluprilika kod oba tima je bilo, ali to je bilo nedovoljno. Iako su bordo momci derbi dočekali četvrti, a domaći tim na 11. mjestu, na terenu nikakve razlike u kvaliteti nije bilo.Na kraju, utakmica je okončana bez golova – 0:0!

Može se reći da je i za jedne i za druge ovo sezona za zaborav pogotovo za Plave čiji navijači ni u najgoroj noćon mori nisu mogli zamisliti da će ih nekoliko kola prije kraja sezone dočekati ovakvo stanje kluba na tabeli.

Trener Plavih najavio je derbi sljedećim riječima:

“Interes za utakmicu je veliki i vidimo da se traži karta više. S pobjedom protiv Sloge smo dobili nešto što nam je trebalo, a to je samouvjerenost. Cijenimo protivnika i njegove kvalitete, a nadam se da ćemo u nedjelju pokazati svoj kvalitet, želju i energiju. Mi ćemo tražiti našu šansu u njihovim slabostima koje ćemo probati staviti u prvi plan. Poslije Veleža sam pokušavao ekipi objasniti moju tačku gledišta – da mi imamo kvalitet i da nismo slabiji od drugih. Nijanse odlučuju i trebamo ih svesti na minimum u svakom pogledu. Tranzicija će biti ključna i ko bude spremniji i odlučniji, taj će imati plus za vrijeme utakmice. Nas publika zadužuje tom atmosferom, a na nama je da im vratimo”, rekao je Akrapović.

 

Na drugoj strani Rožman je prije utakmice poručio:

“Svi koji budu dio derbija mogu biti ponosni, znamo šta derbi nosi i da je to pravi spektakl. Ovo je poseban grad, želimo da svi dolaze na stadion ko voli fudbal i da ne bude problema i incidenata, da to bude lijepa priča. Što se tiče samog terena, mi smo došli do neke igre koja ima glavu i rep, svaka čast momcima, oni su svjesni gdje smo sada. Imamo svi zajedno jedan veliki motiv za sve utakmice do kraja. Mislim da igramo dobro i znamo gdje idemo. Zadnja utakmica nije bila na nekoj razini, ali derbi je nešto posebno, tu će biti nekih taktičkih odluka, maksimalno smo fokusirani. Imamo još nekih sitnica i upitnika, ali svi igrači jedva čekaju derbi. Vjerujem da će biti otvorena utakmica”, rekao je Rožman.

Učitaj još novosti