16. 04. 2024 - 09:17
BORBA U RIJADU: Filip Hrgović saznao narednog protivnika, 1....
907
Shares
BORBA U RIJADU: Filip Hrgović saznao narednog protivnika, 1. juna će imati najteži ispit u karijeri

BORBA U RIJADU: Filip Hrgović saznao narednog protivnika, 1. juna će imati najteži ispit u karijeri

16. 04. 2024 - 09:17
0
Shares

Hrvatski bokser Filip Hrgović je saznao narednog protivnika, te će 1. juna će imati najteži ispit u karijeri.
Hrgović (31 godina, 17-0, 14 nokauta) će se 1. juna u Rijadu na eventu "Matchroom vs. Queensberry: 5v5" boriti protiv Daniela Duboisa (26 godina, 20-2, 19 nokauta).

Oba boksera su zabilježila pobjede na "Danu obračuna" 23. decembra u Rijadu. Hrgović je nokautirao Marka De Morija u prvoj rundi, dok je Dubois nokautirao Jarrella Millera u desetoj rundi.

Jučer je održano i sučeljavanje nakon zvanične potvrde meča, a "El Animal" i "Dynamite" su odradili pravi "staredown", te nema sumnje kako nas očekuje pravi spektakl u teškoj kategoriji.Dubois je jedan od najboljih boksera današnjice, a u WBA organizaciji je na mjestu trećeg izazivača.
Bio je i privremeni prvak, a 26. augusta se borio s Oleksandom Usikom za WBA, IBF, WBO i IBO titule, no poražen je nokautom u devetoj rundi kontroverzne borbe. Naime, u petoj rundi Dubois je nokautirao Usika, no sudija u ringu je presudio da se radilo o nedozvoljeno niskom udarcu, te je dao pet minuta Usiku da se oporavi.

Usik je odbijao uzeti vrijeme za oporavak, što je bio povod da se Dubois poslije meča žali jer je smatrao da je i Ukrajinac tim gestom pokazao da nije bilo "udarca ispod pojasa", no žalba mu nije uvažena.

Inače, osim meča između Hrgovića i Duboisa, potvrđene su još četiri borbe za "Matchroom vs. Queensberry: 5v5".Najzvučnija je još jedan teškaški okršaj, a rukavice će ukrstiti Deontay Wilder i Zhilei Zhang.
U poluteškoj kategoriji će se boriti Willy Hutchinson i Craig Richards, u srednjoj Hamzah Shareez i Ammo Williams, a WBA prvak perolake kategorije Ray Ford će braniti pojas protiv Nicka Balla.

(klix.ba)

Učitaj još novosti