17. 04. 2024 - 15:33
ČOVJEK IZ SJENE SPRIJEČIO RADIKALNU ODLUKU DOMINIKA...
907
Shares
ČOVJEK IZ SJENE SPRIJEČIO RADIKALNU ODLUKU DOMINIKA LIVAKOVIĆA:

ČOVJEK IZ SJENE SPRIJEČIO RADIKALNU ODLUKU DOMINIKA LIVAKOVIĆA: "Slušaj, ostat ćeš i..."

17. 04. 2024 - 15:33
0
Shares

Hrvatski golman Dominik Livaković bio je na korak od odlaska iz Istanbula nakon što su na njega napad izvršili navijači Trabzonspora. Takvu odluku je, tvrde turski mediji, spriječio trener golmana Sandro Žufić.Hrvatski trener golmana Sandro Žufić vratio se u februaru u Tursku nakon nekoliko mjeseci pauze i rada s Nenadom Bjelicom u ekipi Trabzonspora.44-godišnjeg Puljanina angažovao je Fenerbahče. Na taj način su željeli pomoći hrvatskom golmanu da poboljša svoje nastupe koji ove sezone nisu bili spektakularni.Livaković i Žufić su skupa sarađivali u Dinamu više od tri godine. Imaju zaista odličan odnos i kako tvrde turski mediji upravo je on zaslužan što je hrvatski golman još uvijek među stativama Fenera.

Dominik je imao jako težak period nakon napada kojeg je doživio od strane navijača Trabzonspora. Dobio je brutalan udarac na terenu od strane huligana i bio je spreman istog trenutka otići kući.Pokušavali su ga smiriti svi u klubu, trener Ismael Kartal je razgovarao s njim, predsjednik Ali Koč također, ali Žufić je na kraju bio presudan faktor u njegovoj odluci da ostane i dalje u klubu iako je bio spreman napustiti tim.

"Žufić je s njim radio dodatne sate puna tri dana. On ima zasluge u tome što se Livaković odlučio vratiti. Žufić ga je motivisao riječima: 'Slušaj, moraš ostati ovdje i pokazati ko je zaista Livaković'. Na kraju je odlučio ostati", navodi list Sabah.Livaković je u proteklom periodu bio izložen brojnim kritikama navijača Fenerbahčea. Smatraju ga odgovornim za lagano primljene golove i od njega očekuju mnogo bolje nastupa do kraja sezone.

Pitanje je međutim hoće li hrvatski čuvar mreže ostati u klubu. Sve se više spominje mogućnost odlaska i čini se da niko ne bi imao ništa protiv da se to dogodi.Ko je Sandro Žufić?
Sandro Žufić nije poznato golmansko ime. Igrao je za hrvatske niželigaše i karijeru je okončao s 28 godina.

Okrenuo se potom radu s golmanima. Tu se pronašao, prvi veliki angažman dobio je 2020. godine u Dinamu, gdje je ostao sve do 2023. godine.

Potom s Nenadom Bjelicom odlazi u Tursku. Nekoliko mjeseci je proveo u Trabzonsporu, no nakon serije loših rezultata ovog tima kompletan stručni štab je dobio otkaz.Kako bi Livakoviću pomogli da prebrodi sve nevolje zbog promjene sredine Fener mu je odlučio angažovati čovjeka kojeg dobro poznaje i on je na kraju zaslužan što je 'jedinica' Vatrenih još među stativama istanbulskog kluba.

Žufić je radio kao trener golmana u omladinskim selekcijama Hrvatske, te u Hrvatskom Dragovoljcu i Lučkom.Pored Livakovića trenirao je Šempera, Horkaša, Kotarskog, Josipovića, Čavlinu, Zagorca, a naravno, Dominik je poseban.

"O Livakoviću je sve već ispričano. S njim je užitak raditi. Prekrasan je dečko i vrhunski golman", rekao je prije nekoliko godina Žufić.

 

Učitaj još novosti