17. 04. 2024 - 20:01
“Smrtni grijeh” NBA košarkaša koštao karijere: Nikada više...
907
Shares
“Smrtni grijeh” NBA košarkaša koštao karijere: Nikada više neće moći igrati u ligi

“Smrtni grijeh” NBA košarkaša koštao karijere: Nikada više neće moći igrati u ligi

17. 04. 2024 - 20:01
0
Shares

Jontay Porter, brat saigrača Nikole Jokića, Michaela Portera Juniora, dobio je doživotnu kaznu bavljenja košarkom zbog nedozvoljenog klađenja koje je vršio dok je bio član Toronto Reptorsa.NBA liga se oglasila i objasnila je zbog čega je Džontaj Porter dobio najstrožiju kaznu.

“Istraga je otkrila da je Porter “otkrio povjerljive informacije sportskim kladioničarima, limitirajući sopstveno učešće u jednoj ili više utakmica u svrhu klađenja i klađenja na NBA mečeve”. Od januara do marta, Porter je postavio 13 opklada na NBA utakmice koristeći nalog saradnika, otkrila je NBA liga.

Neposredno prije meča Toronta i Sacramenta (89:123) Porter je odigrao samo tri minute, rekavši da mu je pozlilo i jedna osoba je preko uplate od 80 hiljada dolara osvojila čak 1,1 milion dolara. Ipak, ta opklada je zaustavljena i nije isplaćena.

Pored toga, od januara do marta 2024, dok je putovao sa Raptorsima i Raptorsima 905, filijalom Toronta, Porter je stavio najmanje 13 opklada na NBA utakmice koristeći nalog za klađenje na mreži saradnika.

Ove opklade su se kretale od 15 do 22.000 dolara, u ukupnom iznosu od 54.094 dolara.

Ukupna isplata iz ovih opklada bila je 76.059 dolara, što je rezultiralo neto dobicima od 21.965 dolara.

Nijedna od opklada nije uključivala nijednu utakmicu u kojoj je igrao Porter.

Klađenje sportista na utakmice u vlastitom sportu i ligi smatra se “smrtnim grijehom” u američkoj sportskoj kulturi, pa nije čudno što je komesar lige, Adam Silver povukao nastrožu kaznu za sada već bivšeg košarkaša.

Učitaj još novosti