17. 04. 2024 - 21:01
NOVI HAOS U BH FUDBALU: Prekid u Međiđi nakon napada na sudiju
907
Shares
NOVI HAOS U BH FUDBALU:  Prekid u Međiđi nakon napada na sudiju

NOVI HAOS U BH FUDBALU: Prekid u Međiđi nakon napada na sudiju

17. 04. 2024 - 21:01
0
Shares

Nove ružne scene sa bh. fudbalskih terena i nažalost scene kakve ne želimo gledati na mjestima gdje treba da prevladala sportsko i fer nadmetanje.Prekinuta je utakmica 21. kola Prve lige Tuzlanskog kantona između OFK Međiđa i NK Trebava.

Prema posljednjim informacijama susret je prekinut nakon napada na glavnog sudiju Zamira Kurbašića iz Gradačca i nažalost nije prvi put da ovakvim situacijama svjedočimo u nižim rangovima bh. fudbala.Napad je bio od strane domaće publike koja je danas bila na stadionu "Mujo Biberkić" i koja je očigledno bila nezadovoljna suđenjem pomenutog arbitra.

Inače ovo je bila rezultatski jako važna utakmica za oba tima u borbi za opstanak u Prvoj ligi Tuzlanskog kantona.

OFK Međiđa je trenutno na 15. poziciji sa 23 osvojena boda, a NK Trebava je na 11. poziciji sa 27 osvojenih bodova, tako da je današnji duel bio izuzetno bitan za oba tima, posebno za domaćine.U domaćem klubu su očigledno bili i više nego ljuti na suđenje sudije Kurbašića pa su se oglasili i žestokim statusom na zvnaičnoj Facebook stranici kluba.

"Sport u našoj državi nikad aneće izaći iz crnog blata. Danas je dfinitivno i fudbal ugašen. Kurbašić Zamir nek ti je na sramotu, ako uopće znaš šta je to. Toliko od nas.Više nikad u ovoj jadnoj Prvoj ligi TK. Fuj", stoji u saopštenju OFK Međiđa.

Učitaj još novosti