17. 04. 2024 - 22:02
EMOTIVNA KONFERENCIJA RAFAELA NADALA: Rolan Garos? Za to...
907
Shares
EMOTIVNA KONFERENCIJA RAFAELA NADALA: Rolan Garos? Za to vrijedi umrijeti!

EMOTIVNA KONFERENCIJA RAFAELA NADALA: Rolan Garos? Za to vrijedi umrijeti!

17. 04. 2024 - 22:02
0
Shares

Rafael Nadal pričao je sa novinarima poslije poraza u Barseloni.Rafael Nadal završio je takmičenje u Barseloni već u drugom kolu. Izgubio je od Aleksa de Minora (7:5, 6:1). Na ovom turniru podizao je trofej čak 12 puta i poslije meča je potvrdio da će mu ovo biti posljednje učešće, sve je bliži odlasku u penziju.

Imao je emotivno izlaganje na konferenciji za medije poslije meča. "Gotovo sam siguran da se neću ponovo takmičiti na ovom turniru. Volio bih da sam bio bolji, konkurentniji, da sam mogao još neki meč da odigram... Imao sam sreće da u prošlosti pišem istoriju, sada je na drugima da pokušaju da me prestignu. Sve ima svoj početak i kraj, nema tu neke velike drame."

Nije siguran da li će igrati na Mastersu u Madridu, ali bi trebalo da se nađe tamo. "Igraću u Madridu ako se budem dobro osjećao. Potrebno je sada da se posvetim treninzima i da radim nedjelju dana. Tokom meča sam se dobor osjećao. Uživao sam na terenu. Trenutno nisam u situaciji da igram dva-tri sata na najvišem nivou. Dugo nisam igrao, pa sam pravio neke greške, posebno iz forhenda."

Prijavljen je za Rolan Garos i tamo će igrati sa zaštićenim renkingom. Biće deveti nosilac i obećava da će tamo da "ostavi srce na terenu". "Odlazim sa mišlju da sam napravio korak napred. Nije ovo bio dan za moj vrhunac. Ukoliko tijelo bude dobro reagovalo na treninge vjerujem da bih u Madridu mogao da napravim još jedan korak napred, pa onda da budem još bolji u Rimu. Ako postoji turnir na kom vrijedi dati sve i umrijeti, onda je to u Parizu", zaključio je Nadal.

Učitaj još novosti