17. 04. 2024 - 22:36
RONALDO DOBIO VIŠEMJESEČNI SPOR PROTIV JUVENTUSA: Stara dama...
907
Shares
RONALDO DOBIO VIŠEMJESEČNI SPOR PROTIV JUVENTUSA: Stara dama mora mu isplatiti pravo bogatstvo!

RONALDO DOBIO VIŠEMJESEČNI SPOR PROTIV JUVENTUSA: Stara dama mora mu isplatiti pravo bogatstvo!

17. 04. 2024 - 22:36
0
Shares

Portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo odlučio je u jesen prošle godine krenuti pravnim putem protiv Juventusa kako bi povratio iznose svojih prethodno zaustavljenih plata zbog lockdowna.Prema pisanju Gazzette dello Sport i drugih italijanskih medija, Cristiano Ronaldo je napokon dobio spor protiv Juventusa, koji je sada dužan da mu isplati zaostale plate.

Juventus svom bivšem fudbaleru Cristianu Ronaldu mora da plati 9,7 miliona eura bruto (plus dodatne kamate), a radi se o zaostalim platama koje su odgođene tokom pandemije COVID-a.Te po dogovoru odgođene plate nikada nisu isplaćene Ronaldu, zbog čega je i nastao spor. Bivši igrač Real Madrida i Manchester Uniteda tužio je Staru damu i na kraju pobijedio nakon višemjesečnog sukoba na sudu.

Tokom razdoblja ograničenja zbog pandemije COVID-a, Juventus je predložio dva smanjenja plata svojim igračima, između 2020. i 2021. Nešto što su mnoge druge ekipe učinile s ciljem da u najvećoj mjeri ublaže ekonomski utjecaj pandemije.Ronaldo se tada prema rekonstrukcijama potpisivanjem odrekao plata koje bi mu se kasnije isplatile u mjesečnim ratama, ali klub nikada nije ispoštovao taj dogovor.

Inače, raniji zahtjev je bio 19,5 miliona eura, no sud je priznao sudionički nemar između stranaka i smanjio taj iznos, ali svakako će Portugalcu svejedno biti drago da će "neočekivano" na račun leći oko 10 miliona eura.

Podsjetimo, nakon zaustavljanja igranja fudbala na 105 dana, od 9. martado 22. juna 2020., prva obnova igre dopuštena je bez prisustva publike na stadionima, što je povećalo poteškoće klubova zbog izostanka prihoda od prodaje ulaznica.

Juventus je tokom ere COVID-19 proveo dvije reorganizacije plaća, 2020. i 2021. godine: prva inicijativa bila je kolektivna i odnosila se na cijeli tim i tadašnjeg trenera (Sarrija) na isti način, dok je druga bila individualno razmotrena sa svakim igračem kroz njihovu okolinu.

Učitaj još novosti