18. 04. 2024 - 13:15
"MELEM NA RANU": Simeone nakon ispadanja iz Lige prvaka saznao...
907
Shares

"MELEM NA RANU": Simeone nakon ispadanja iz Lige prvaka saznao dobre vijesti

18. 04. 2024 - 13:15
0
Shares

Nogometaši Atletica su eliminisani u četvrtfinalu Lige prvaka od Borussije Dortmund ukupnim rezultatom 5:4, no, i pored toga, Diego Simeone ima određenih razloga za “slavlje”.

Naime, ispadanjem Barcelone Atletico se plasirao na Svjetsko klupsko prvenstvo koje će se održati sljedeće godine u SAD-u, a samo učešće na njemu donijet će madridskom klubu 50 miliona eura.

Svjetsko klupsko prvenstvo će promijeniti dosadašnji format, a na takmičenju od 15. juna do 13. jula će učestvovati 32 ekipe podijeljene u osam grupa po četiri tima, a po dvije najbolje iz svake grupe prolaze dalje.

UEFA će dati ukupno 12 klubova, a Atletico bi ispao u slučaju da ispadne od Borussije u četvrtfinalu, a da Barcelona osvoji takmičenje.

Atletico je ispao, ali je ispala i Barcelona, te se madridski klub plasirao na Svjetsko klupsko prvenstvo i dobio minimum 50 miliona eura zbog toga, što je za temperamentnog stručnjaka određeni “melem na ranu”.

Za sada su sigurni učesnici još i Manchester City, Real Madrid, Chelsea, Bayern, PSG, Inter, Porto, Benfica, Borussia Dortmund i Juventus, a čeka se još ko će biti pobjednik Lige prvaka.

Učitaj još novosti