18. 04. 2024 - 15:30
Horde zla se oglasile pred subotnji derbi
907
Shares
Horde zla se oglasile pred subotnji derbi

Horde zla se oglasile pred subotnji derbi

18. 04. 2024 - 15:30
0
Shares

U subotu se od 20:45 sati igra veliki derbi između Sarajeva i Borca. Posljednji je prekinut zbog izlaska sa terena igrača Sarajeva, a gosti su zatim slavili službenim rezultatom 3:0.

Sarajevo je žestoko kažnjeno, pa će sigurno i sada biti 'vatreno' na najvećem bh. stadionu.

Navijači Sarajeva pozvali su sve svoje članove da dođu u što većem broju, ali i kritikovali MUP KS.Naime, navijači Borca neće moći prisustvovati ovoj utakmici, te su iz UNFKS - Horde zla naveli da se radi o nesposobnosti u organizaciji MUP-a KS.

"Fudbal se igra zbog navijača", između ostalih poruka je Hordi zla koji su se oglasili putem zvanične stranice.

"Posljednja utakmica protiv Borca na našem stadionu i sve ono što je sudijska trojka na čelu sa Mateom Musom uradila u korist gostiju još jednom je potvrdila našu nedavnu parolu upućenu njima: LEŠINARI FUDBALA SLAVE POBJEDE BEZ ČASTI!

Narednu subotu, 20. aprila sa početkom u 20:45sati na megdan nam ponovo dolazi banjalučki Borac, a naša je obaveza da tim lešinarima fudbala pokažemo inat i pomognemo momcima u bordo dresovima da dođu do pobjede, usprkos sudijskoj pomoći koju će gosti vjerovatno i ovaj put imati.

Međutim, ono što moramo naglasiti je da gostujući tim ovaj put vjerovatno neće imati pomoć svojih navijača obzirom da se u istom terminu održava koncert u dvorani Zetra, te je iz tog razloga MUP KS zabranio njihov dolazak. Još jednom policija pokazuje svoju nesposobnost u organizaciji utakmica i time direktno utiču da nam milo za drago bude vraćeno zabranom prisustovanja na narednoj utakmici u Banja Luci.

FUDBAL SE IGRA ZBOG NAVIJAČA!
SVI NA SJEVER - U INAT SVIMA!", stoji u objavi.

Očekuje se veoma dobro ispunjeno Koševo i dobra atmosfera u subotnjem derbiju.Danas je objavljeno da će pravdu dijeliti Mirza Kazlagić iz Cazina, dok će njegovi pomoćnici biti Sreten Udovičić iz Prijedora i Hasan Nanić iz Bužima.

Nanić je navijačima Sarajeva poznat po tome kada je bordo klubu poništio regularan pogodak upravo na meču u Banjoj Luci.

Učitaj još novosti