18. 04. 2024 - 17:23
KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO: Nil Robertson će...
907
Shares
KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO: Nil Robertson će propustiti prvi turnir u posljednjih 20 godina

KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO: Nil Robertson će propustiti prvi turnir u posljednjih 20 godina

18. 04. 2024 - 17:23
0
Shares

Nil Robertson (Neil) neće biti među 32 igrača na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u bilijaru, koje se održava u Šefildu, nakon što je izgubio 10-9 od Džejmija Džonsa (Jamieja Jonesa) u finalnom kvalifikacijskom kolu. Australijanac, koji je osvojio trofej 2010. godine, vodio je 8-5, ali je izgubio pet od sljedećih šest okvira, propuštajući da se kvalifikuje na Svjetsko prvenstvo u bilijaru.

Robertson razočarao nastupom

Prvi put u posljednjih 20 godina, Neil Robertson neće biti na na  Svjetskom prvenstvu nakon što je bivši prvak izgubio 10-9 u finalnom kvalifikacijskom kolu.

Šampion svijeta iz 2010. godine smatra se za jednog od najboljih igrača bilijara svih vremena, ali zadnje dvije godine ne može da pronađe svoju pravu formu.

Robertson je lagano prošao Zaka Suretija (Suretyj) 10-2 u pretposljednjem kolu kvalifikacija i vodio je 8-5 protiv Džonsa prije nego što je na kraju izgubio.

Teška sezona za legendu bilijara

Robertson je debitovao 2004. godine i ove godine se prekida jako dugi niz njegovog učestvovanja na ovom prestižnom događaju.

Ipak, Nil je obećao svojim navijačima da će se naredne sezone vratiti još jači, iako sada ima 42. godine.

- E pa, to boli, moram priznati Džejmiju da nakon rezultata 8-5 gotovo da nisam imao šanse, odigrao je sjajno.Teška sezona u svakom pogledu i potrebno je malo odmora, to je sigurno. Hvala svima na stalnoj podršci, vratiću se mnogo jači naredne sezone, to mogu garantovati. - rekao je Robertson na platformi X, prenosi Avaz

Učitaj još novosti