18. 04. 2024 - 22:00
Martinez dobio drugi žuti kod raspucavanja, ali nije...
907
Shares
Martinez dobio drugi žuti kod raspucavanja, ali nije isključen. Evo zašto

Martinez dobio drugi žuti kod raspucavanja, ali nije isključen. Evo zašto

18. 04. 2024 - 22:00
0
Shares

Aston Villa prošla je u polufinale Konferencijske lige boljim izvođenjem jedanaesteraca od Lillea. Francuski klub u uzvratnoj je utakmici na domaćem terenu bio bolji 2:1 pa se s ukupnih 3:3 pristupilo izvođenju udaraca s bijele točke. Na samom startu raspucavanja dogodila se jedna neobična situacija.

Naime, vratar Aston Ville Emiliano Martinez obranio je jedanaesterac Nabilu Bentalebu te se neposredno nakon toga okrenuo prema navijačima Lillea i počeo ih ušutkavati. Sudac Ivan Kružliak procijenio je da je Martinez otišao predaleko pa mu je dodijelio žuti karton.

Martinez je dobio drugi žuti, ali nije isključen. Evo zašto
Tu je krenula pomutnja. Martinez je već dobio žuti karton u prvom poluvremenu pa mu je ovo bila druga opomena. Svi su samim time zaključili da je argentinski vratar isključen te da mora napustiti teren. Ipak, to nije bio slučaj, piše index.hr.

Pravila kažu da u raspucavanju ne vrijede žuti kartoni koje je igrač dobio tijekom 90 ili 120 minuta utakmice. Stoga da bi došlo do isključenja u raspucavanju, igrač bi morao tijekom izvođenja jedanaesteraca dobiti dva žuta ili izravni crveni karton. To pravilo kao da nije znao ni sam Martinez, koji se čudio nakon dobivenog žutog kartona i izgledao je kao da mu nije jasno je li isključen.

Aston Villa je imala sreće što je pravilo takvo jer je Martinez u petoj seriji obranio i penal Benjaminu Andreu te tako postao junak engleskog kluba.

Učitaj još novosti