18. 04. 2024 - 22:35
Historija kaže: Pobjednik polufinala Bayern - Real osvojit će...
907
Shares
Historija kaže: Pobjednik polufinala Bayern - Real osvojit će Ligu prvaka

Historija kaže: Pobjednik polufinala Bayern - Real osvojit će Ligu prvaka

18. 04. 2024 - 22:35
0
Shares

Polufinale Lige prvaka donosi nam dva evropska klasika između Bayerna i Real Madrida, a historija kaže da kad god su se ova dva tima sastala u takmičenju, neko od ta dva tima je i osvojio titulu prvaka Evrope.

Real Madrid je nakon prave drame i četiri sata borbe u dva meča savladao Manchester City te tako Građanima uskratio šansu da odbrane titulu evropskog prvaka. S druge strane, Bayern je nešto lakše, makar vremenski, uspio izbaciti Arsenal s ukupnih 3:2 u dvije utakmice.

Žrijeb, koji je održan uoči četvrtfinala, odredio je da se pobjednici tih duela sastanu u polufinalu pa će tako u ovoj fazi takmičenja "koplja" križati upravo Bayern i Real, dva velikana evropskog nogometa.

Jedan zanimljiv historijski podatak privukao je pažnju svjetskih medija, a to je da kad god su se Bayern i Real sastali u Ligi prvaka, neko od ta dva tima je osvojio ovo takmičenje.

Bayern i Real su četiri puta u historiji igrali u nokaut-fazi Lige prvaka, a mnogo uspješniji je španski tim koji je u tri navrata prošao dalje.

To se događalo u polufinalu 2014., četvrtfinalu 2017. i polufinalu 2018. godine, a u sva tri navrata Real je na kraju postao prvak Evrope. S druge strane, Bayern je prošao dalje 2013. godine u polufinalu i na kraju je postao prvak Evrope.

Ukoliko se historija nastavi "poigravati", pobjednik dvomeča Bayern - Real bit će prvak Evrope i za 2024. godinu. U drugom polufinalu sastaju se Paris Saint Germain i Borussia Dortmund.

Učitaj još novosti