19. 04. 2024 - 08:33
Čudesna, ali uzaludna odbrana Dominika Livakovića: Izdali su...
907
Shares
Čudesna, ali uzaludna odbrana Dominika Livakovića: Izdali su ga oni od kojih se najmanje nadao! (VIDEO)

Čudesna, ali uzaludna odbrana Dominika Livakovića: Izdali su ga oni od kojih se najmanje nadao! (VIDEO)

19. 04. 2024 - 08:33
0
Shares

Slabijim izvođenjem penala Fenerbahče se oprostio od Konferencijske lige. Plasman u polufinale poslije 120 minuta drame izborio je Olympiacos, a sjajan među stativama je bio Livaković. Livaković je tokom regularnog dijela utakmice imao niz fenomenalnih odbrana i praktično je održao Fenerbahče u životu.

Sjajan je bio i tokom penal serije. Uspio je Grcima skinuti dva kaznena udaraca, ali je sve bilo uzalud pošto su ga "izdali" saigrači.

Hrvat je u drugoj seriji uspio skinuti penal El Arabiju, da bi u petoj na fantastičan način uspio odbraniti udarac Rodineija.

Tu odbranu pogledajte ovdje. Međutim, najveće zvijezde su ga ostavile na cjedilu. Za Fenerbahče su promašili Tadić, Under i Bonucci, a ko promaši tri penala u raspucavanju ne zaslužuje prolazak.

Pošto je ranije izašao iz igre Džeko nije mogao šutirati penal, dok Krunić nije bio na listi prvih pet izvođača.Što se tiče Livakovića večerašnjom predstavom je definitivno pokazao da je vrhunski golman te da su kritike na njegov račun obično neopravdane.

Pružio je predstavu kakvu navijači Fenerbahčea čekaju od dolaska, ali druge najveće zvijezde ekipe poput Tadića i Bonuccija su Kanarince zavile u crno.U komentarima na društvenim mrežama mnogi navijači istanbulskog velikana traže oprost od Livakovića za kritike i zahvaljuju mu se na predstavi protiv Olympiacosa.

Fenerbahčeu do kraja sezone ostaje mrtva trka sa Galatasarayem za titulu prvaka, a sjajna izdanja Livakovića među stativama su definitivno i odlična vijest za selektora Hrvatske Zlatka Dalića.

Učitaj još novosti