19. 04. 2024 - 15:14
Brutalna osveta Nagelsmanna Bayernu: Bavarci mislili da se...
907
Shares
Brutalna osveta Nagelsmanna Bayernu: Bavarci mislili da se vraća u klub, a on im zabio nož u leđa!

Brutalna osveta Nagelsmanna Bayernu: Bavarci mislili da se vraća u klub, a on im zabio nož u leđa!

19. 04. 2024 - 15:14
0
Shares

Julian Nagelsmann iznenadio je jutros fudbalsku javnost jer je odlučio da potpiše novi ugovor Fudbalskim savezom Njemačke (DFB) i to u jeku špekulacija da će se na ljeto vratiti na klupi minhenskog Bayerna. Nagelsmann je u septembru prošle godine potpisao ugovor da će voditi reprezentaciju Njemačke u narednih godinu dana i da će nakon Evropskog prvenstva moći da bira novi klub ukoliko to bude htio.

U posljednjih nekoliko dana mediji u Njemačkoj uveliko su pisali o tome da Nagelsmann pregovara s čelnicima Bayerna i da je veoma blizu povratka na Allianz Arenu.

On je prije godinu dana neočekivano dobio otkaz u Bayernu, ali pisalo se da je spreman da pređe preko svega i još jednom pokuša da se okuša na klupi minhenskog kluba, no čini se da od toga nema ništa.DFB je jutros iznenadio javnost u Njemačkoj potvrdom da Nagelsmann neće napustiti selektorsku poziciju ove reprezentacije i da od priča da ide u Bayern neće biti ništa.

Nagelsmann je odlučio da potpiše novi ugovor do kraja 2026. godine, odnosno isti će važiti sve do završetka Svjetskog prvenstva koje se te godine igra u Americi, Kanadi i Meksiku.

Ovaj 36-godišnji trener poručio je da je odluku donio iz srca i da mu je velika čast što ima mogućnost da vodi reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen.

"Ovu odluku donio sam iz srca. Velika mi je čast da treniram nacionalni tim i radim s najboljim igračima koje ima ova zemlja. Prethodne pobjede u mečevima protiv Nizozemske i Francuske u martu su bile za mene dosta emotivne jer smo igrali onako kako sam htio i kako se nadam da ćemo se predstaviti na Evropskom prvenstvu. Zato sam odlučio ostati, radujem se i izazovu Svjetskog prvenstva koji nas čeka kasnije", rekao je Nagelsmann nakon potpisa ugovora.Ugledni Bild piše da je Nagelsmannova odluka bila hladan tuš za čelnike Bayerna koji su također pregovarali s ovim stručnjakom i očito nisu ni znali da on s DFB-om pregovara oko produženja saradnje.

No, čini se da je Nagelsmann to namjerno uradio kako bi se osvetio Bavarcima za neočekivan otkaz koji su mu dali u martu prošle godine i kako stvari stoje uspio je da ih poprilično uzdrma.

Bayernov prvi favorit za trenersku poziciju bio je Xabi Alonso, ali kada ih je Španac odbio okrenuli su se Nagelsmannu i činilo se da pregovori napreduju odlično i da nema dileme da se Nijemac vraća na Allianz Arenu.Međutim, jutros je kao grom iz vedra nema stigla informacija da Nagelsmann ostaje selektor Njemačke i nakon Evropskog prvenstva i da je produžio ugovor na još dvije godine.

U DFB-u ne kriju sreću što je Nagelsmann odlučio da ostane, a najzaslužniji za to su predsjednik Bernd Neundorg, direktor reprezentacije Rudi Voller i direktor sporta Andreas Retting koji su nagovorili ovog stručnjaka na produženje saradnje.

Učitaj još novosti