19. 04. 2024 - 22:46
KLAFURIĆ: Ni u jednom trenutku nisam sumnjao u našu pobjedu
907
Shares
KLAFURIĆ:  Ni u jednom trenutku nisam sumnjao u našu pobjedu

KLAFURIĆ: Ni u jednom trenutku nisam sumnjao u našu pobjedu

19. 04. 2024 - 22:46
0
Shares

Velež je danas u okviru 27. kola Wwin lige BiH ugostio Zvijezdu 09 i na kraju slavio s 3:1 te zadržao treće mjesto na tabeli.Domaći su poveli već u osmoj minuti golom Hrkača sa 11 metara, ali je Zvijezda došla do izjednačenja početkom nastavka. Saliman je ubacio, a Karaklajić pogodio.

Velež je poslije toga preuzeo inicijativu, napadao, na kraju dao još dva gola. U 76. minuti je Mlinarić pogodio za 2:1, a pitanje pobjednika sjajnim golom riješio Pršeš.

"Utakmicu smo mogli uvesti u mirnije vode nakon ranog vodstva uz šanse koje smo stvorili odmah nakon tog odstva. Nismo uspjeli, i kako to obično biva, kad ne daš gol, onda dobiješ gol.Ja ni u jednom trenutku nisam sumnjao u našoj pobjedi iako je neko vrijeme rezultat bio neriješen, zbog pristupa naših igrača, rada na treninzima i našeg zajedništva i atmosfere koju imamo. Igrači s klupe unijeli su dodatnu energiju. Osvojili smo tri boda na kraju i idemo dalje.Kad ne možeš zabiti gol, onda je najbitnije da se ne uđe u nervozu. Tražio sam od igrača da ne podlegnu tome. Nama je bilo najbitnije zadržati mirnoću i strpljivost i da dobijemo dubinu,a ne možemo je dobiti ako nemamo širinu. Nismo mi upisali tri boda prije, mada je to globalno mišljenje, ali upozoravali smo jer smo znali da Zvijezda ima i kvalitetne pojedine i kvalitetan stručni štab", kazao je Klafurić, a potom je izjavu dao i trener poražene ekipe.

"Čestitao bih ekipi Veleža na pobjedi. Drago mi je što smo kao ekipa pružili jak otpor i to je ono jedna utakmica kada mi treneri kažemo daćemo sve od sebe pa neka izgubimo. Imali smo pored gola i tri fantastične situacije da otežamo Veležu. Velež je poveo iz sumnjive situacije, to moramo pogledati, nemam vše šta da dodam", rekao je trener Zvijezde 09.

Učitaj još novosti