22. 04. 2024 - 08:33
TUŽNA VIJEST: Nogometaš (35) ekipe iz Lukavca preminuo na...
907
Shares
TUŽNA VIJEST: Nogometaš (35) ekipe iz Lukavca preminuo na utakmici, klub povukao radikalan potez

TUŽNA VIJEST: Nogometaš (35) ekipe iz Lukavca preminuo na utakmici, klub povukao radikalan potez

22. 04. 2024 - 08:33
0
Shares

Tužna vijest nam dolazi iz mjesta Turija pored Lukavca. Nogometaš Fudbalskog kluba Turija Irfan Mešić (35) je preminuo na utakmici 18. kola Druge lige Tuzlanskog kantona - Zapad.Turija je u 18. kolu dočekala Stjepan Polje, a susret je prekinut pri rezultatu 1:1. Naime, Mešić je doživio srčani udar tokom utakmice od čijih posljedica je kasnije i preminuo.

Mešić je tokom karijere nosio dresove brojnih bh. niželigaša, a prema službenim podacima NS BiH, prije mjesec je postao nogometaš Turije u koju je prešao iz lukavačkog Rudara.

Nakon smrti popularnog Irca, FK Turija je povukao radikalan potez i objavio da će ugasiti klub zbog ovog tragičnog događaja u čast popularnog Irca.

"Skrhani bolom i teškim izborom sudbine obavještavamo da FK Turija automatski prestaje sa radom. Uvijek si ostavljao znoj i srce na terenu, zamalo da ga tu, nažalost, i ispustiš brate Irfane Mešiću, borba se nastavila i sat vremena poslije... I tamo si se borio onako kako samo ti to znaš, lavovski... Takvog ćemo te i pamtiti i dostojanstveno biti uz porodicu Mešić u ovim teškim momentima. El-Fatiha i dovimo za vječni džennet za našeg brata Ireta. Irac zauvijek", poručili su iz FK Turija, ekipe koja zauzima predzadnje, 13. mjesto u Drugoj ligi Tuzlanskog kantona - Zapad.

(klix.ba)

Učitaj još novosti