22. 04. 2024 - 15:28
VELIKI SKANDAL U AFRICI: Otkazana nogometna utakmica zbog –...
907
Shares
VELIKI SKANDAL U AFRICI: Otkazana nogometna utakmica zbog – dresova!

VELIKI SKANDAL U AFRICI: Otkazana nogometna utakmica zbog – dresova!

22. 04. 2024 - 15:28
0
Shares

Nogometni susret zakazan za nedjelju navečer između alžirskog USM Algera i marokanske RS Berkane otkazan je u zadnji čas.

Problem je nastao oko dresa koji nose Marokanci. Prema alžirskim medijima, alžirska policija na granici je zaplijenila dresove RS Berkane zbog toga što su sadržavali kartu Maroka uključujući Zapadnu Saharu.

Ovaj golemi teritorij, nekadašnja španjolska kolonija, približno je pod kontrolom Maroka sa oko 80 posto, ali ga svojataju i saharski separatisti, uz podršku Alžira. Alžir je 2021. prekinuo diplomatske odnose sa svojim velikim regionalnim rivalom, posebno zbog ovog pitanja.

CAF je, na molbu Alžirske nogometne federacije, najavio u subotu da je RS Berkane igrao u svom dresu s istom kartom od početka turnira.

Predsjednik Alžirske nogometne federacije Wafi Sadi tada je najavio nabavu “visokokvalitetnih dresova” za marokansku ekipu, bez marokanske karte.

Međutim, neposredno prije početka utakmice, sportski direktor USM Algera, Toufik Korichi, objavio je da se susret neće igrati, jer je klub iz Berkanea odbio ući na teren s drugim dresovima.

(sportam.info)

Učitaj još novosti