30. 04. 2024 - 18:42
Veliki talenat se gubi sa fudbalske mape: U najboljim godinama...
907
Shares
Veliki talenat se gubi sa fudbalske mape: U najboljim godinama odlazi u Saudijsku Arabiju?

Veliki talenat se gubi sa fudbalske mape: U najboljim godinama odlazi u Saudijsku Arabiju?

30. 04. 2024 - 18:42
0
Shares

Po svemu sudeći i ovo ljeto će Premier liga Saudijske Arabije biti u centru pažnje zbog eventualnih transfera, a čini se da će još poznatih imena put Saudijske Arabije. Prema posljednjim informacijama koje kruže u inostranim medijima put Saudijske Arabije bi mogao 22-godišnji Ansu Fati.

Pomenuti fudbaler je ovu sezonu proveo na posudbi u Brughtonu nakon što se nije nametnuo u redovima Barcelona kod trenera Xavija.

Fati je u tekućoj sezoni odigrao ukupno 28 utakmica za Brighton u svim takmičenjima, postigao četiri gola i upisao jednu asistenciju.Čini se da ni naredne sezone nije u ozbiljnim planovima Barcelone, a interes je pokazalo nekoliko klubova iz Saudijske Arabije.

U pitanju su vrlo dobre ponude kako za fudbalera, tako i Barcelonu pa će sigurno biti zanimljivo ovo ljeto.Postavlja se pitanje koliko je pametan potez Fatiju da u 21. godini ide put Saudijske Arabije?

Bilo je interesa i klubova iz Španije, Njemačke, ali najbliži je odlasku u daleku zemlju.

Dosta fudbaler koji su ranije otišli u Saudijsku Arabiju je brlo brzo shvatilo da je to greška, a posljednji među njima je bio Jordan Henderson koji se vratio u Evropu u redove Ajaxa.

Fati ima vrijednost od 30 miliona eura, a klubovima iz Saudijske Arabije je to najmanji problem, poznato je da su finansijski daleko ispred većine klubova.

Pored Fatija, ponovo je postala aktuelna priča o odlasku Mohameda Slaha u Al-Ittihad, tako da će Saudijci sigurno i ovaj transfer rok imati svoje minute.Kako će sve završiti ostaje nema da vidimo koncem augusta ove godine kada završava ljetni transfer rok.

Na kraju dodajmo da je Ansu Fati skupio i deset nastupa za reprezentaciju Španije te postigao dva gola.

Odlaskom u Saudijsku Arabiju doveo bi vjerovatno sebi u problem i status oko reprezentacije Španije jer je poznato da su češće na radaru reprezentacije fudbaleri koji igraju u evropskim ligama.

Učitaj još novosti