01. 05. 2024 - 09:01
RAFA ODIGRAO "POSLJEDNJI PLES" U MADRIDU! Suze na Nadalovom...
907
Shares
RAFA ODIGRAO

RAFA ODIGRAO "POSLJEDNJI PLES" U MADRIDU! Suze na Nadalovom OPROŠTAJU: Jako je teško, život i telo mi ŠALJU SIGNALE... (VIDEO)

01. 05. 2024 - 09:01
0
Shares

Iako je Rafael Nadal igrao veoma dobro u Madridu, učešće na turniru završio je u osmini finala. Njega je eliminisao Jirži Lehečka i to 2:0 (po setovima 7:5, 6:4), čime se na pomalo tužan način Nadal oprostio od madridske publike, pošto mu je ovo bio posljednji put da nastupa u domovini.

Na kraju su organizatori za njega spremili specijalan trofej, a potom je održao i govor koji je rasplakao publiku na tribinama. Svi su znali da je ovo bio njegov "poslednji ples" u Madridu i da ga više nikad neće vidjeti da igra tenis: "Ovo je bio jedan od onih trenutaka, kada dođe, jako je teško... Ali, moj život i moje telo mi već dugo šalju signale...", poručio je Rafael Nadal na svom oproštaju od Madrida.

"Moj san je bio da završim ovdje, na ovom terenu. Imao sam sreće u svom životu da svoju strast pretvorim u posao. Privilegovan sam bio...", kazao je Nadal i istakao da će pokušati da igra u Rimu, ali da je svakako osnovni cilj od ove sezone da pokuša da igra na Rolan Garosu, pa na Olimpijskim igrama na istom terenu u Parizu.

"San mi je da igram sve te turnire na kojima sam imao uspeha, bar još jednom. Nažalost, propustio sam Monte Karlo, ali u Rimu sam osvojio mislim deset titula. Želim tamo da igram i da igram dobro. Nastavljam karijeru, imam nekoliko ličnih ciljeva za sledećih nekoliko nedjelja i hoću da vidim da li mogu da ih ostvarim", objasnio je Nadal koji će se definitivno povući iz tenisa na kraju ove sezone, piše Mondo.

Učitaj još novosti