04. 05. 2024 - 16:21
ISPUNJENA VELIKA BARBAREZOVA ŽELJA: Bajramović će mu pomagati...
907
Shares
ISPUNJENA VELIKA BARBAREZOVA ŽELJA: Bajramović će mu pomagati u vođenju Zmajeva

ISPUNJENA VELIKA BARBAREZOVA ŽELJA: Bajramović će mu pomagati u vođenju Zmajeva

04. 05. 2024 - 16:21
0
Shares

Legendarni veznjak reprezentacije Bosne i Hercegovine Zlatan Bajramović zvanično je novi pomoćnik selektoru Zmajeva Sergeju Barbarezu, pošto je tu vijest potvrdio Nogometni savez BiH.Selektor Barbarez je sinoć u Hamburgu prisustvovao gradskom derbiju HSV - St. Pauli gdje je pratio nastupe bh. reprezentativaca Nikole Vasilja i Dennisa Hadžikadunića koji nastupaju za ove timove.

Potom je Barbarez svoje aktivnosti nastavio danas gdje je u Rostocku pratio meč Hansa - Karlsruher, a tamo je postignut konačni dogovor da Bajramović, koji radi u Karlsruheru, postane Barbarezov pomoćnik.

"Od početka nam je želja da imamo Bajramovića u stručnom štabu. Imao je malo poteškoća da se dogovori sa svojim klubom da se priključi i nama, te smo napokon uspjeli da se dogovorimo. Zlatan je odličan stručnjak i mnogo će značiti našoj reprezentaciji, a i meni kao selektoru. Veoma smo sretni jer smo uspjeli da se dogovorimo i siguran sam da ćemo zajedno pisati nove, uspješne stranice reprezentacije Bosne i Hercegovine", rekao je Sergej Barbarez.

Selektor će u narednom periodu nastaviti sa praćenjem nastupa naših reprezentativaca, najavili su iz NS BiH.

Podsjetimo, ranije je Barbarez potvrdio da će u stručnom štabu biti i Mirko Hrgović, Ninoslav Milenković te Kenan Hasagić uz direktora reprezentacije Emira Spahića.Bajramović ima 44 godine, igračku karijeru je okončao 2011. i od tada se posvetio trenerskom poslu. Radio je prvo kao pomoćni trener u St. Pauliju, potom je bio trener u omladinskim selekcijama HSV-a, da bi 2016. godine uslijedio prvi samostalni angažman jer je postao trener niželigaša Bahlingera.

Godine 2018. dolazi u Karlsruher, u kojem je radio kao pomoćni trener, trener drugog i juniorskog tima te privremeni menadžer prvog tima, a u ovom klubu je i danas te obnaša ulogu pomoćnog trenera.

Tokom igračke karijere je Bajramović za reprezentaciju BiH nastupio 35 puta i postigao 3 gola. Klupsku karijeru je proveo u Njemačkoj nastupajući za St. Pauli, Freiburg, Schalke i Frankfurt.

(klix.ba)

Učitaj još novosti