04. 05. 2024 - 16:54
TUŽNA VIJEST: Preminuo je legendarni rukometaš iz susjedstva
907
Shares
TUŽNA VIJEST: Preminuo je legendarni rukometaš iz susjedstva

TUŽNA VIJEST: Preminuo je legendarni rukometaš iz susjedstva

04. 05. 2024 - 16:54
0
Shares

Hrvatski rukomet u subotu je pogodila tužna vijest. U 77. godini života preminuo je Vatromir Srhoj.Srhoj, rođen 12. septembar 1947. godine, bio je istaknuti umirovljeni profesor Kineziološkog fakulteta u Splitu na kojem je proveo čitavi radni vijek. Uz uspješnu nastavnu i znanstvenu djelatnost na Fakultetu, ostvario je i iznimno uspješnu i dugotrajnu stručnu karijeru u rukometnom sportu, priznatu u svjetskim razmjerima, kao istaknuti rukometni autoritet, savjetnik, mentor, izbornik, trener i igrač.

U sportu i kineziološkoj edukaciji, bilo kao aktivni igrač, vrhunski trener, nastavnik i profesor u školi i na fakultetu, proveo je preko 60 godina u neprekidnom angažmanu, ističe se u in memoriam tekstu na stranici Hrvatskog rukometnog saveza.

Prof. dr.sc. Vatromir Srhoj ostavlja duboki trag, najprije kao zapaženi rukometaš, (počeo je kao najmlađi član prvoligaške ekipe RK Split), a potom kao svjetski poznati i priznati trener klubova i reprezentacija, nastavnik i znanstvenik.

Prošao je sve sportske, stručne, nastavne i znanstvene razine, od školskog sporta (dok je radio kao nastavnik i profesor u školi), preko uspješnog vođenja klubova i reprezentacija (radio je sa svim kategorijama i selekcijama rukometaša i rukometašica), preko brojnih domaćih i međunarodnih tečajeva, seminara i kampova na kojima je bio pozvani predavač, do višegodišnjeg nastavnog angažmana na Kineziološkom fakultetu u Splitu na svim razinama studija.

Prof. dr.sc. Vatromir Srhoj je posebno zapažene rezultate ostvario na sportskom planu. Igračku karijeru započeo je 1956. g. u RK Split, a završio 1975. g. Između ostalog, bio je uspješni prvoligaški igrač RK Zagreb.

Vodio je još Trogir, Budućnost, Kraš-Lokomotivu, Brodomerkur, Dalmu i Vranjic, a bio je i izbornik ženskih seniorskih reprezentacija Hrvatske te ženske reprezentacije Jugoslavije.

Učitaj još novosti