06. 05. 2024 - 11:17
TUŽNA VIJEST: Hokejaška zvijezda iznenada preminula
907
Shares
TUŽNA VIJEST: Hokejaška zvijezda iznenada preminula

TUŽNA VIJEST: Hokejaška zvijezda iznenada preminula

06. 05. 2024 - 11:17
0
Shares

Tragične vijesti stigle su iz Norveške gdje je iznenada preminuo poznati hokejaš Alexander Reichenberg u 31. godini života. Njegov klub Lillehammer objavio je tužnu vijest na svojim službenim stranicamaU emotivnom priopćenju, klub je opisao Reichenberga kao jednog od najvećih talenata koji je ikada igrao za njih. Tokom svoje karijere, uživao je u uspjehu igrajući profesionalno u Češkoj, Švedskoj i Austriji, a bio je i stalni član norveške reprezentacije, od U-18 uzrasta pa sve do seniorske ekipe.

Reichenberg je igrao svoju najbolju sezonu netom prije smrti, tokom koje je postigao impresivnih 44 gola u regularnom dijelu sezone. Također, bio je i kapiten svoje ekipe.

Klub je izrazio duboku tugu zbog njegovog odlaska:

"Nevjerojatno je tužno pomisliti da Alexander više nikada neće moći čuti povike s tribina Eidsiva Arene, i da mi, koji smo sjedili na tribinama, više nećemo vidjeti igrača s onim širokim osmijehom, izvođenjem spektakularnih poteza i snažnim udarcem. Počivao u miru, ‘broj 61‘. Uvijek ćeš biti zapamćen kao umjetnik. Naše misli i sućut su s njegovom porodicom, djevojkom i saigračima."

(oslobođenje.ba)

Učitaj još novosti