09. 05. 2024 - 12:54
VELIKE PROMJENE: Ferrari testirao novi paket poboljšanja pred...
907
Shares
VELIKE PROMJENE: Ferrari testirao novi paket poboljšanja pred utrku u Imoli

VELIKE PROMJENE: Ferrari testirao novi paket poboljšanja pred utrku u Imoli

09. 05. 2024 - 12:54
0
Shares

Ferrari će na na utrci u Imoli imati dodatni paket poboljšanja na svom SF-24, a prije same utrke za vikend odradili su testiranja.

Nakon tačno četvrtine prvenstva Ferrari je čvrsto drugi u poretku sa Sajnsovom (Carlos Sainz) pobjedom u Australiji.

Novi Ferrarijev veći paket poboljšanja, debitovat će na stazi "Autodromo Enzo Dino Ferrari" u Imoli.

Osim provjere novog paketa, Ferrari će drugi promotivni dan iskoristiti i za snimanje novih materijala s novim naslovnim sponzorom HP, koji je predstavljen uoči VN Majamija.

Podatke koje dobiju na ovakvom testu moći će iskoristiti za provjeru učinkovitosti novog paketa kako bi spremniji dočekali vikend u Imoli.

- Ne moramo očekivati da će to promijeniti igru, ali toliko je tijesno da ovo može donijeti performanse - rekao je Vasseur o novom paketu za Imolu.

- Naši konkurenti donijeli su dijelove ovoga vikenda [u Miamiju] i to nije promijenilo igru. Ali također, kada u kvalifikacijama imate četiri ili pet bolida u jednoj desetinki onda kada pronađete jednu desetinku to mijenja igru.

Ali veliki dio rezultata dolazi i od onoga što radimo s vozačima, postavljanjem bolida tijekom vikenda, upravljanjem gumama. Ne moramo razmišljati samo o nadogradnji i razvoju, ali i to je također posao koji radimo na pravom putu. Činjenica da je Imola blizu tvornice pomaže nam da donesemo nešto jer dijelove možemo pustiti malo kasnije - kazali su iz Ferrarija.

Učitaj još novosti