09. 05. 2024 - 21:40
Poziv koji ne može odbiti - Cristiano Ronaldo se u šokantnom...
907
Shares
Poziv koji ne može odbiti - Cristiano Ronaldo se u šokantnom transferu vraća u Evropu?!

Poziv koji ne može odbiti - Cristiano Ronaldo se u šokantnom transferu vraća u Evropu?!

09. 05. 2024 - 21:40
0
Shares

Kada je Ronaldo u novembru 2021. goidne napustio Manchester United i otišao u Al Nassr svi su odmah pomislili da je kraj njegovog ozbiljnog fudbala stigao.

Malo ko vjeruje da će Ronaldo do kraja svoje karijere napraviti povratak u evropski fudbal, ali sada je dobio veliku priliku da to uradi, naravno ako bude htio.

Ronaldo ove sezone u Saudijskoj Arabiji igra zaista sjajno, te je u 46 nastupa u svim takmičenjima postigao čak 47 golova.

Kako prenose mediji iz Saudijske Arabije fenomenalni Ronaldo je dobio poziv koji će jako teško odbiti, a ukoliko ga prihvati sprema se povratak u evropski fudbal i Ligu prvaka.

Alhazza Mutab, novinar iz Saudijske Arabije tvrdi da će uprava Bayer Leverkusena uraditi sve kako bi ovog ljeta u svoje redove dovela upravo Cristiana Ronalda.

Novi šampion Njemačke koji još uvijek nije poražen ove sezone niti u jednom takmičenju ovog ljeta želi dovesti Ronalda i ne bježe od toga.

Glavni "krivac" zbog kojeg Leverkusen želi Ronalda je Xabi Alonso koji je igrao zajedno sa njim u Real Madridu i koji ga želi u svojoj ekipi naredne sezone.

Navodno je i sam Xabi Alonso obavio poziv, te je razgovarao sa Ronaldom u nadi da ga može nagovoriti na dolazak u Bundesligu, a kao navjeći adut spominjao mu je Ligu prvaka.

Još uvijek nije poznato kakav će odgovor Ronalda biti, ali mnogi vjeruju da bi navodni pozvi Alonsa mogao biti ključan kada je riječ o odluci sjajnog Portugalca.

U januaru je Ronaldo bio upitan o eventualnom dolasku u Francusku, a tada je rekao da je liga u kojoj trenutno igra jako dobra i da nije ništa lošija od Francuske lige.

"Da budem iskren, Saudijska liga nije ništa lošija od Francuske. Tu imate dvije, tri ekipe koje su dobre.

Ovdje postoji više ekipa koja se bore. To je moje mišljenje", rekao je tada Cristiano Ronaldo.

Učitaj još novosti