11. 05. 2024 - 13:15
GUŠO: Želimo nastaviti sa dobrim igrama
907
Shares
GUŠO:  Želimo nastaviti sa dobrim igrama

GUŠO: Želimo nastaviti sa dobrim igrama

11. 05. 2024 - 13:15
0
Shares

Posljednji trening pred gostovanje Igmanu odradili su nogometaši Željezničara.U kadru neće Samira Radovca za kojeg je sezona završena, dok se u tim vraća Harun Karić.

Očekuje se da šansu dobiju i neki mlađi nogometaši jer su Plavi ispunili cilj nakon pobjede nad Tuzlom City, no sve je na stručnom štabu.

"U tri utakmice tri pobjede, atmosfera se vratila i dobra je, vidimo na igračima da oni žele i hoće. Idemo u Konjic da pobijedimo, bit će teško znamo. Igman je još u borbi za opstanak, mi ćemo na terenu dati sve što je do nas da nastavimo ovaj kontinuitet igara i da probamo izvući povoljan rezultat. Uvijek se kaže da idemo na pobjedu.Imamo par lakših povreda, Radovac je definitivno izgubljen za ovu sezonu, ostali su svi u kadru i očekujemo da će izaći sastav koji može donijeti pobjedu", naveo je trener golmana u stručnom štabu Željezničara Adnan Gušo.

Riječ je dobio i pomoćni trener Omer Joldić, povratnik na Grbavicu."Svakako da je novi stručni štab na čelu da Dinom Đurbuzovićem došao u jednu delikatnu situaciju, ali zahvaljujući energiji igrača, svih ljudi u klubu, nas stručnog štaba i naravno navijača, napravili smo stopostotan učinak. Imamo još tri kola do kraja, nažalost moramo da pričamo o situaciju koja jeste i od koje ne možemo pobjeći, a to je da smo matematički osgiurali opstanak.

Vjerujem da i stariji navijači ne pamte da se priča o opstanku, ali činjenica je takva i od toga se ne može pobjeći.

Imamo tri utakmice gdje se nadamo da ćemo iz dva gostovanja i zadnje domaće utakmice pokušati da osvojimo što više bodova iz prostog razloga jer želimo da zadržimo dobru atmosferu koja je trenutno u ekipi, a znamo da je glavni faktor za to dobar rezultat, tako da prije svega u Konjicu u gradu u kojem poslije Sarajeva imamo najviše navijača, očekujemo podršku, dobru utakmicu jer igramo protiv ekipe koja zna da pruži dosta dobru igru na svom terenu, imaju odlične pojedince i smatram da ni oni nisu po imenima na stvarnom stanju na tabeli i nadam se da ćemo pružiti dobru utakmicu i da ćemo imati više sreće, znanja i volje da se sa punim plijenom vratimo u Sarajevo", rekao je Joldić.

Treba istaći da će Željezničar imati sutra veliku podršku, a oni će uzeti dvije tribine.

Također, u korteu će krenuti put stadiona. Igrači Željezničara će se tako osjećati kao na svom stadionu."S obzirom da vlada veliki interes za ovu utakmicu i ovaj put ćemo u Konjicu imati dva kopa. Kao što je ranije objavljeno, drugi kop bit će smješten kao i prethodna dva puta kada smo gostovali na ovom stadionu.

Također, sutra će biti organizovan korteo do stadiona. Okupljanje će biti na mostu Stara Ćuprija u 14:00, a polazak na stadion bit će u 14:15", naveli su Manijaci.

Učitaj još novosti