14. 05. 2024 - 11:54
Dijamant se nije oprostio od reprezentacije ali...
907
Shares
Dijamant se nije oprostio od reprezentacije ali...

Dijamant se nije oprostio od reprezentacije ali...

14. 05. 2024 - 11:54
0
Shares

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko će u dogovoru sa selektorom Sergejom Barbarezom propustiti prijateljske utakmice našeg nacionalnog tima u junu. Zmajevi će u junu odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije, a prema informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, Dijamant će propustiti ova dva susreta.

Kao razlog je navedena činjenica da mu je sezona bila preduga te da je zaslužio odmor, a priliku će dobiti drugi nogometaši kako bi se dokazali novom selektoru.

Sam Džeko nema potrebe da se dokazuje u prijateljskim utakmicama i sasvim sigurno je dobra stvar što će ga selektor poštediti u ovakvim utakmicama jer zna šta može očekivati od Edina u sljedećim susretima.

S druge strane Edin će po prvi put u karijeri reprezentativnu pauzu iskoristiti za odlazak na odmor s porodicom.

Što se tiče njegove budućnosti u reprezentaciji, kako navodi isti izvor, Edin se još uvijek nije oprostio od nacionalnog dresa, odluka još nije donesena te će se tek razgovarati na tu temu sa novim selektorom.

Podsjetimo, naša nogometna reprezentacija će 3. juna u Newcastleu odmjeriti snage sa Engleskom dok će šest dana kasnije igrati sa Italijom u Empoliju.

Učitaj još novosti