15. 05. 2024 - 11:05
Višestruki Gren slem osvajač otvara sportski kompleks u...
907
Shares
Višestruki Gren slem osvajač otvara sportski kompleks u Hercegovini (VIDEO)

Višestruki Gren slem osvajač otvara sportski kompleks u Hercegovini (VIDEO)

15. 05. 2024 - 11:05
0
Shares

Dodig Tennis Center (DTC) uskoro u Međugorju otvara svoja vrata kao revolucionarni sportski kompleks od 25.000 m² koji će promijeniti pejzaž tenisa u Hercegovini, ali u ovom dijelu Evrope.

Ovaj projekt, vođen ambicijom hrvatskog tenisera Ivana Dodiga i njegove braće Željka i Mladena-Miše, teži postati simbol inovacije, strasti prema tenisu i posvećenosti izvrsnosti.

U srcu Međugorja, već poznatog vjerskog i turističkog središta Hercegovine, Dodig Tennis Center dodatno će obogatiti ponudu regije.

Sa svojom jedinstvenom kombinacijom vrhunskog tenisa, luksuznog iskustva i raznovrsnih sadržaja, DTC predstavlja destinaciju koja će privući ljubitelje tenisa i turiste iz cijelog svijeta.

Dodig Tennis Center nudi šest modernih teniskih terena opremljenih najsavremenijom opremom. Pet terena je s tvrdom podlogom, od kojih je jedan Central Court, te jedan teren sa zemljanom podlogom. DTC će imati i četiri padel terena koji pružaju nevjerovatno iskustvo ljubiteljima ovog sve popularnijeg dinamičnog sporta. U planu je i natkrivanje terena kako bi se omogućila cjelogodišnja upotreba i organizacija profesionalnih takmičenja, piše abcportal.info.

Glavni središnji teren – Central Court, srce Dodig Tennis Centra, dizajniran je kao mjesto gdje će se rađati nove nade tenisa. S ovom savremeno opremljenom arenom od 1.200 kvadratnih metara, koja nudi spektakularan pogled na igru s 2.000 sjedećih mjesta, DTC obećava nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje.


Dodig Tennis Center je mjesto koje spaja tenisku tradiciju uz naglasak na zdrav način života. DTC nudi raznovrsne sadržaje kako bi vaš boravak bio što ugodniji, uključujući restoran i dva elegantna bara gdje se možete opustiti, družiti i uživati u trenucima s prijateljima i gostima. Osim toga, Clubhouse će sadržavati i fitness centar, saune, muzej, shop, više lounge zona te multifunkcionalne prostore.

Dodig Tennis Center nije samo sportski kompleks, već vizionarski projekt braće Dodig koji teži postati epicentar teniskog svijeta u ovom dijelu Evrope i globalno prepoznato odredište za sve ljubitelje tenisa.

Sa sedam Gren slem titula u muškim i mješovitim parovima, srebrnom medaljom na Olimpijskim igrama, osvajanjem Dejvis kupa te brojnim drugim uspjesima, Ivan Dodig i njegova porodica žele postaviti temelje za budući uspjeh centra.

Učitaj još novosti