16. 05. 2024 - 18:23
MORAJU BITI BRZI: Arsenal postao favorit za dovođenje...
907
Shares
MORAJU BITI BRZI: Arsenal postao favorit za dovođenje slovenske senzacije

MORAJU BITI BRZI: Arsenal postao favorit za dovođenje slovenske senzacije

16. 05. 2024 - 18:23
0
Shares

Prema Telegraphu, Arsenal je sve optimističniji u utrci za potpis napadača RB Leipziga Benjamina Šeška.Londonski klub traži pojačanja za napad, ali kako bi doveo mladog Slovenca u sjeverni London, Arsenal će morati zadovoljiti njegovu sve veću otkupnu klauzulu.

Na početku sezone Šeškova otkupnina iznosila je oko 50 miliona eura, ali kako je već dostigao određene bonuse za učinak, cijena je skočila na 65 miliona eura.

Ipak, ako žele Šeška u svom timu, Arsenalu treba brzina. Izvori tvrde da bi njegova otkupnina mogla porasti još 10 miliona, što bi potencijalnu transakciju podiglo na oko 75 miliona eura.

Bez obzira na rast otkupnine, Arsenal ima značajan interes za Šeškom.

Pregovori su već počeli, ali ima konkurencije
Prema pisanjima ostrvskih medija, Arsenal je već duboko u pregovorima s Benjaminom Šeškom o potencijalnim uvjetima ugovora, ali Chelsea bi i dalje mogao biti faktor u utrci za napadača RB Leipziga.

Dvadesetogodišnji Šeško sada je prioritet Arsenala u napadu, u drugom su planu opcije poput Viktora Gyokeresa i Aleksandra Isaka.

Pregovori o četverogodišnjem ugovoru s mogućnošću produženja na još jednu godinu su u toku. Dojam je kako Šeško sada prioritet daje transferu u Arsenal, iako je i AC Milan pokazao interes za njegove usluge.

Chelsea je također zainteresovan za igrača, ali će se njemu okrenuti samo ako ne uspije dovesti Victora Osimhena iz Napolija.

Rješenje za iduće desetljeće
Ako Arsenal uspije finalizirati ovaj transfer, to bi svakako mogao biti pametan potez za klub. Dobili bi igrača s velikim potencijalom koji može postati startna devetka za iduće desetljeće.

Šeškova mladost također može značiti da on ne očekuje startnu poziciju odmah, tako da će vjerojatno biti prostora za rotaciju između njega i Kaija Havertza.

Učitaj još novosti