16. 05. 2024 - 19:17
Zbog čega je Čelik ostao bez licence: Sada se oglasio klub i...
907
Shares
Zbog čega je Čelik ostao bez licence: Sada se oglasio klub i izdao važno saopštenje

Zbog čega je Čelik ostao bez licence: Sada se oglasio klub i izdao važno saopštenje

16. 05. 2024 - 19:17
0
Shares

Nakon sjednice Prvostepene komisije za licenciranje NS FBiH, NK Čelik je ostao bez licence za novu sezonu Prve lige FBiH.Zeničani su na tabeli na sredini, ali sada imaju veliki problem. To i nije ništa novo, jer odavno finansijski problemi muče Čelik.

Sadašnje rukovodstvo napravilo je velike stvari kako bi klub spasili od gašenja i mnogi su to prepoznali, no problemima nema kraja.

Još mnogo je posla, ali ono što raduje navijače Čelika jeste transparentno postupanje čelnika kluba. I sada su se odmah oglasili te otkrili zašto je klub nakon sjednice Prvostepene komisije ostao bez licence."Obavještavamo javnost da NK Čelik prema internim očekivanjima u klubu nije dobio licencu za narednu sezonu takmičenja u I. ligi FBiH na prvostepenoj komisiji za licenciranje.

Osnovni razlog za propuštanje dobivanja licence je činjenica što sa svim klupskim partnerima i bivšim povjeriocima nisu osigurane potrebne konfirmacije o izmirenim obavezama jer se, između ostalih, radilo i o licima koji su napustili državu, a neki od njih više nisu živi.Ističemo da je ovo rezultat neblagovremenih knjiženja iz ranijih perioda koji su došli na naplatu nakon pooštravanja kriterija u procesu licenciranja.

Klupska administracija radi naporno da osigura potrebne konfirmacije i uknjiži sve nastale finansijske promjene, što će i učiniti do novog roka za predaju dokumentacije za sticanje licence", objavili su iz Čelika.

Zeničani sada imaju kratak period da sve riješeno, a onda zasjeda Drugostepena komisija za licenciranje.

Prema dostupnim informacijama na stranici NS FBiH, navedenu komisiju čine: Amir Sivro, Josip Čolić, Vlatko Bošnjak, Emina Čizmić, Mato Itrić i Zafir Kajević.

Sivro je predsjednik Komisije i dolazi iz NS SBK, a Čolić ima ulogu dopredsjednika.NK Čelik je trenutno na osmom mjestu Prve lige FBiH, a za vikend gostuje kod lidera tuzlanske Slobode.

Meč se igra u subotu od 17 sati na stadionu Tušanj.

Učitaj još novosti