17. 05. 2024 - 12:54
ZVANIČNO: Novi preokret u Minhenu, ali sada je gotovo - Thomas...
907
Shares
ZVANIČNO: Novi preokret u Minhenu, ali sada je gotovo - Thomas Tuchel potvrdio da odlazi iz Bayerna!

ZVANIČNO: Novi preokret u Minhenu, ali sada je gotovo - Thomas Tuchel potvrdio da odlazi iz Bayerna!

17. 05. 2024 - 12:54
0
Shares

Prije samo dva dana činilo se da će Thomas Tuchel i naredne sezone ostati na klupi Bayerna iz Minhena, ali sada je jasno da od toga nema ništa i da on na kraju sezone odlazi iz kluba.Iako su i neki od ključnih igrača poput Neuera, Kanea i Mullera pokušali nagovoriti Tuchela da ostane, na kraju im to nije pošlo za rukom i sjajni trener će od naredne sezone biti trener nekog drugog kluba.

Činilo se prije dva dana da je dogovor između rukovodstva Bayerna, te Thomasa Tuchela postignut, te da su nakon brojnih neuspješnih pokušaja čelnici Bayerna pronašili trenera za narednu sezonu.

Nakon što su ranije ove godine dogovorili odlazak Tuchela probali su čelnici Bayerna da dovedu Xabi Alonsam ali odlučio je sjajni Španac da ostane u Bayer Leverkusenu.Poslije toga su se redali novi kandidati, ali redale su se i odbijenice za upravu Bayerna. Rangncik, Flick i mnogi drugi treneri su kontaktirani, ali niko od njih nije prihvatio ponudu.Odlučili su iz uprave Bayerna da ponovo sjedu za stol sa Tuchelom i da mu ponude produženje saradnje i činilo se da sve ide u pozitivnom smjeru. Sve do jutros.

Tuchel je jutros izašao na press konferenciju, te je jasno rekao da ne ostaje na klupi Bayerna.

"Ovo je moja zadnja press konferencija kao trenera Bayerna. Bilo je razgovora, ali nismo se dogovorili. Odluka iz februara je konačna", rekao je Tuchel.Thomas Tuchel je vodio Bayern u ukupno 60 utakmica uz učinak od 37 pobjeda, osam remija i 15 poraza. Prošle sezone osvojio je Bundesligu.

Šta dalje za Bayern?
Pitanje je šta će čelnici Bayerna sada uraditi i koga će kontaktirat da postane novi trener.Nakon što ih je odbio Xabi Alonso, probali su da dovedu Nagelsmanna, ali i on je odlučio da ne želi da se vrati u Bayern, te je ostao selektor reprezentacije Njemačke.

Probali su zatim sa Rangnickom, činilo se da su blizu dogovora, ali sve je ponovo propalo. Povezivali su se sa ovim klubom i De Zerbi, Mourinho, pa čak i Zidane, ali niko od njih neće sjesti na klupu Bayerna.

Učitaj još novosti