17. 05. 2024 - 14:55
SPAHIĆ OTVORIO DUŠU,OTKRIO NAJTEŽI TRENUTAK U KARIJERI: To me...
907
Shares
SPAHIĆ OTVORIO DUŠU,OTKRIO NAJTEŽI TRENUTAK U KARIJERI:  To me strašno zabolilo, ja sam uvijek bio vojnik reprezentacije!

SPAHIĆ OTVORIO DUŠU,OTKRIO NAJTEŽI TRENUTAK U KARIJERI: To me strašno zabolilo, ja sam uvijek bio vojnik reprezentacije!

17. 05. 2024 - 14:55
0
Shares

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a danas direktor reprezentacije Emir Spahić, govorio je u velikom intervju za NOVU TV o mnogobrojnim temama.Večeras u Dnevniku Nova TV donosi ekskluzivni intervju sa direktorom Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Emirom Spahićem.

Nakon skoro desetogodišnje šutnje za bh.medije, osim onoga što reprezentaciju očekuje u budućnosti, suradnji sa Sergejem Barbarezom, Spahić otkriva i kako je okončao igračku karijeru u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, odnosno kako ga je otpisao Safet Sušić.

“Kad mi je bilo najteže? Kad mi je selektor Sušić rekao da ne računa više na mene. Evo to vam je ekskluziva. I to nikad nikome nisam rekao. Pape me nazvao i rekao mi ‘Ja tebe više ne trebam’. Ovako direktno. Ne znam hoću li se tačno izaraziti, ali rekao je da sam neko ko direktno utječe na ekipu. Što jeste tačno. Ja tu stvarno selektora Papeta poštujem, jer je bio iskren prema meni. To se strašno zabolilo”, kazao je Spahić.

Te obrazložio u nastavku i pozadinu te priče

“Ja znam da je to bilo delegirano i od Nogometno saveza Bosne i Hercegovine. Ljudi koji su napravili veliki pritisak na njega, u tom trenutku ne znam. I normalno novinara”, prisjeća se sadaašnji sportski direktor Zmajeva.

Spahić dalje objašnjava kako je došlo do sitaucije da se Suušić odlučio ponovo ga pozvati da se vrati u reprezentaciju BiH.

“Kada smo izgubili utakmicu poslije Kipra, on je mene navečer zvao da i kaže ‘Hoću da se ti vratiš’. Ja sam pitao kako da se šefe sad vratim. Ja da se vratim, a vi meni kažete da vam bisam potreban više. Ja imam 33 godine i igram u Leverkuzenu. I onda sam ja prvo reko da neću. Onda me napao moj otac i rekao baš svašta. Napao me katastrofa. Ko si ti, rekao mi je, čovjeku trebaš, ponovo te zove. On je mene pitao, što si ti na mene ljut. Ne ja nisam ljut. Vi znate, da sam bio uvijek vojnik reprezentacije. Da li sam radio greške? Sigurno jesam. Evo Francuske. Moj otac i majka su bilin na tribinama”, ispričao je Emir Spahić.

Učitaj još novosti