17. 05. 2024 - 19:23
Slot potvrdio: Ja sam trener Liverpoola
907
Shares
Slot potvrdio: Ja sam trener Liverpoola

Slot potvrdio: Ja sam trener Liverpoola

17. 05. 2024 - 19:23
0
Shares

Holandski trener Arne Slot potvrdio je ono što samo čeka ozvaničenje, da on menja Jurgena Kloppa na klupi Liverpoola.

Klopp koji je u Liverpoolu od 2015. može da se pohvali prije svega prekidom posta u Premijer ligi, koji je trajao 30 godina. Takođe, ušao je u krug velikih trenera koji ima osvojenu Ligu šampiona, ali najviše uspjeha sa Redsima ima u Liga kupu koji je osvojio dva puta. Takođe, Liverpool je sa njim osvojio i FA kup, Community Shield, Super kup Evrope i FIFA Svjetsko prvenstvo klubova.

Ipak, svemu dođe kraj, pa i njegovom stolovanju na Anfieldu. To je uostalom najavio prije nekoliko mjeseci. Tako da je, paralelno sa izazovom na četiri fronta, klub morao da razmišlja i o novom treneru.

Izbor je pao na trenera Feyenoorda Arnea Slota. Još ranije se znalo da je dogovor postignut i da se samo čeka ozvaničenje, a prvi dio odradio je upravo novi šef struke koji je konačno i potvrdio.

“Mogu da potvrdim da sam ja novi trener Liverpoola i da ću tamo raditi sljedeće sezone – rekao je Slot na konferenciji za medije pred posljednju utakmicu Feyenoorda ove sezone u Erediviziji protiv Excelsiora.

Slot iza sebe ostavlja prilično lijepu zaostavštinu u klubu iz Rotterdama. Osvojeno prvenstvo, kup i finale Lige Konferencije.

(Sport Klub)

Učitaj još novosti