18. 05. 2024 - 13:38
Jakirović najavio najveće Dinamovo ljetno pojačanje: Iduće...
907
Shares
Jakirović najavio najveće Dinamovo ljetno pojačanje: Iduće sezone Modre predvodi tercet iz snova

Jakirović najavio najveće Dinamovo ljetno pojačanje: Iduće sezone Modre predvodi tercet iz snova

18. 05. 2024 - 13:38
0
Shares

Trener Modrih Sergej Jakirović je u najavi utakmice sa Slavenom Belupom kazao da bi na proslavi naslova prvaka, u posljednjem kolu protiv Rudeša, desetak-petnaestak minuta mogao zaigrati i - Luka Stojković. Isto je tako kazao da Lukasa Kačavendu nećemo vidjeti ove sezone.

Povratak nogometu Luke Stojkovića je sjajna vijest za sve Dinamove navijače, pa makar ga na kraju sezone vidjeli nekoliko minuta. Dovoljno da ga se na veselici povodom naslova prvaka isprati pljeskom, ali i najavi kao moguću buduću mladu zvijezdu za sljedeću sezonu. Njegova priča nakon dolaska u plavi dom iz Lokomotive zaista je bila tužna. Nevjerojatan je to bio peh za Stojkovića i Dinamo, nešto što se događa valjda “jednom u sto godina”. Mladi hrvatski reprezentativac i veliki talent baš je potpisao ugovor života s Dinamom, već je i zaigrao u onoj utakmici kvalifikacija za Europsku ligu sa Spartom, odlično je odradio svoju minutažu, tih 25 minuta kad je bio dočekan pljeskom s tribina nakon što je zamijenio Baturinu. Trebao je to biti početak velike karijere u plavom dresu, predstavljanje buduće velike zvijezde.


Nakon toga je trebao istrčati u udarnoj postavi protiv Rijeke, a onda je strašna ozljeda stigla na - zagrijavanju! Dečki su igrali tzv. “ševu”, a onda je Luka jednostavno proklizao. Koljeno se zarotiralo i sve je otišlo k vragu. Najveće Dinamovo pojačanje ljetnog mercata morao je na operaciju prednjeg križnog ligamenta i dugotrajnu rehabilitaciju. Bila je to i užasna vijest za trenera Jakirovića. Računao je na Stojkovića kao na zamjenu za Ivanušeca, mladić je u konačnici i dobio njegov broj 7. Ali, od toga nije bilo ništa. Dugo su se najavljivali transferi Stojkovića i Lukasa Kačavende iz Lokomotive u Dinamo, kompletno prošlo ljeto. Na kraju su stigla obojica, ali vidite što se dogodilo, dečki nisu mogli pomoći u osvajanju naslova prvaka, obojica su završili na operacijskom stolu.

Vjerojatno se sjećate kako su prije dolaska Stojkovića i Kačavende razmišljalo o mladoj okosnici modrog kluba Kačavenda - Baturina - Stojković. Ove sezone, koja je pred svojim završetkom, terenom je ordinirao samo Baturina kao jedan od krucijalnih igrača na putu prema naslovu. Ako Martin ostane i sljedeće sezone u modrom dresu, što bi se realno moglo dogoditi, onda ćemo možda ipak na terenu vidjeti taj tercet sjajnih mladih nogometaša. Sa sezonom zakašnjenja, ali za taj privilegij neće biti teško čekati.

Učitaj još novosti