19. 05. 2024 - 08:50
Prekrasan gest Furyja u posljednjoj rundi oduševit će svakog...
907
Shares
Prekrasan gest Furyja u posljednjoj rundi oduševit će svakog iskrenog ljubitelja u sport (VIDEO)

Prekrasan gest Furyja u posljednjoj rundi oduševit će svakog iskrenog ljubitelja u sport (VIDEO)

19. 05. 2024 - 08:50
0
Shares

Britanski bokser Tyson Fury pretrpio je sinoć prvi poraz u karijeri.

Bolji od Furyja bio je Ukrajinac Oleksandr Usyk koji je slavio podijeljenom sudijskom odlukom i postao prvi neprikosnoveni šampion teške kategorije koji je objedinio sva četiri elitna pojasa, piše sport1.ba. 

Usyk je do pobjede došao zasluženo, bio je bolji u prve dvije runde, kao i u posljednjih pet, a posebno se to odnosi na devetu u kojoj je u potpunosti izdominirao Furyja i doveo ga na ivicu nokauta.

Fury je vjerovatno i sam bio svjestan da mu je u posljednjoj rundi potreban nokaut ukoliko želi doći do pobjede, a iako nakon meča nije reagovao šampionski i uzrok poraza je našao u činjenici da je Ukrajina u ratu i da su sudije zbog toga dodijelile pobjedu Usyku, gest koji je napravio tokom 12. runde oduševio je komentatore prenosa.


Naime, 40 sekundi prije kraja borbe Fury je nenamjerno zakačio Usyka glavom, a onda je kratko zastao, podigao ruku u zrak i pružio je Usyku koji je njegovo izvinjenje i sportski potez prihvatio. 

- Sjajan sportski potez od strane Furyja ovdje, rekao je jedan od komentatora kome nije promaklo ono što je Britanac uradio, iako mnogima očigledno jeste. 

Učitaj još novosti