20. 05. 2024 - 09:10
Ugao kamere koji najbolje pokazuje kako je Usyk pretukao...
907
Shares
Ugao kamere koji najbolje pokazuje kako je Usyk pretukao Furyja u devetoj rundi

Ugao kamere koji najbolje pokazuje kako je Usyk pretukao Furyja u devetoj rundi

20. 05. 2024 - 09:10
0
Shares

Tyson Fury i Oleksandr Usyk priredili su ljubiteljima boksa istinski spektakl u sinoć održanom meču u Saudijskoj Arabiji.

Kingdom Arena je u noći sa subote na nedjelju bila centar svijeta, a boks je po prvi put još od 1999. godine i Lennoxa Lewisa dobio apsolutnog prvaka teške kategorije.

To je Oleksandr Usyk koji je podijeljenom sudijskom odlukom nakon 12 rundi savladao Tysona Furyja, objedinio sve pojaseve i nanio Britancu prvi poraz u karijeri.

Statistika nakon meča pokazala je da je Usyk definitivno bio bolji borac i da je pobjeda apsolutno zasužena, a mnogi su mišljenja da bi do nje došao i nokautom da sudija u završnici devete runde nije priskočio u pomoć Furyju.

Naime, 35 sekundi prije kraja runde Usyk je Furyja uzdrmao odličnom 1-2 kombinacijom iz defanzive, a onda narednih 20 sekundi silovito udarao Britanca koji je bio na ivici nokdauna. 

U posljednjem trenutku dok su Furyja konopci držali da ne padne, sudac je zaustavio Usyka i započeo odbrojavanje koje je Kralj cigana uspio izdržati na nogama. 

Gong se nekoliko sekundi nakon toga oglasio i omogućio Furyju da se regeneriše na pauzi, ali kontrolu nad mečom nakon toga nikada nije uspio povratiti.

Snimak iz prvog reda tribina najbolje pokazuje kakve batine je Fury primio u završnici devete runde.

Pogledajte. 

 

Učitaj još novosti