20. 05. 2024 - 16:28
USYK OSTAJE BEZ POVIJESTI: Filip Hrgović u borbi za IBF prvaka...
907
Shares
USYK OSTAJE BEZ POVIJESTI: Filip Hrgović u borbi za IBF prvaka svijeta!

USYK OSTAJE BEZ POVIJESTI: Filip Hrgović u borbi za IBF prvaka svijeta!

20. 05. 2024 - 16:28
0
Shares

Filip Hrgović bi 1. juna mogao ispisati knjigu povijesti hrvatskog boksa. El Animal će se protiv Daniela Duboisa boriti za IBF prvaka svijeta teške kategorije.Oleksandr Usyk je pobjedom nad Tysonom Furyjem postao apsolutni prvak teške kategorije. Ipak, svi pojasevi neće dugo biti u vlasništvu ukrajinske mašine jer je već ranije organizacija IBF odlučila oduzeti pojas pobjedniku.

Razlog je taj što Usyk, zbog klauzule o revanšu s Tysonom Furyjem, ne može braniti pojas protiv obaveznog izazivača Filipa Hrgovića. Ukrajinac se mora odreći pojasa ove organizacije i to će i učiniti bez previše pompe.

Novi šampion svijeta teške kategorije po IBF-u tražit će se u duelu hrvatskog boksera Filipa Hrgovića i Britanca Daniela Duboisa koji je na rasporedu 1. juna u Saudijskoj Arabiji.Ovu vijest je potvrdio i ugledni novinar Michael Benson, te bi šesti mjesec ove godine mogao ući u povijest hrvatskog boksa.

"Oleksandr Usyk će ostati bez pojasa IBF-a u naredne dvije sedmice. Očekuje se da će novi šampion biti krunisan 1. juna u borbi Filip Hrgović - Daniel Dubois. Anthony Joshua će potom biti rival pobjedniku ovog meča. Hrgović je obavezni IBF izazivač", navodi Benson.El Animal je drugi hrvatski teškaš koji ima priliku postati prvak svijeta teške kategorije. Prethodno je za svjetsku titulu po WBC verziji 1998. godine boksovao Željko Mavrović, no nakon 12 rundi slavio je jedan od najboljih ikad Lennox Lewis.Mavrović nije imao previše šanse protiv čuvenog Britanca za razliku od Filipa koji je popriličan favorit u duelu s Duboisom. Kladionice mu daju mnogo veće šanse za pobjedu i bit će ovo definitivno veliki dan za Hrvatsku i region.

Hrvatska je imala šampiona svijeta u poluteškoj kategoriji
Hrvatska je već imala jednog prvaka svijeta, ali u poluteškoj kategoriji. To je bio legendarni Stipe Drviš.

Drviš je u aprilu 2007. godine jednoglasnom odlukom sudija pobijedio italijanskog boksera Silvia Branca i uzeo je WBA pojas.U njegovom vlasništvu titula je ostala osam mjeseci. Nije Drviš za pojas mario previše, pa je otišao u Australiju kako bi branio titulu protiv Dannyja Greena i izgubio je pojas.

To mu je ujedno bila i posljednja borba karijere u kojoj je ostvario učinak od 32 pobjede i dva poraza.

Učitaj još novosti