20. 05. 2024 - 17:34
TRADICIONALNO PRIZNANJE: Horde zla se bakljadom prisjetile...
907
Shares
TRADICIONALNO PRIZNANJE: Horde zla se bakljadom prisjetile Ismira Pintola i uručile nagradu u njegovu čast

TRADICIONALNO PRIZNANJE: Horde zla se bakljadom prisjetile Ismira Pintola i uručile nagradu u njegovu čast

20. 05. 2024 - 17:34
0
Shares

Najvatreniji navijači Fudbalskog kluba Sarajeva Horde zla danas su se na utakmici pretposljednjeg kola Wwin lige Bosne i Hercegovine protiv Posušja prisjetili Ismira Pintola.Horde su tako na sjevernoj tribini stadiona "Asim Ferhatović Hase" istakli transparent posvećen njemu te pri tome zapalili i baklje.

"Koševo će pamtiti tvoje ime - Ismire", pisalo je na transparentu.Posljednja sezonska domaća utakmica sa sobom je donijela i dodijeljivanje nagrade "Ismir Pintol" za najborbenijeg igrača po odabiru navijača.

Tu nagradu ove godine zasluženo nosi kapiten Bordo tima Miomir Đuričković, kojem su predstavnici Horde zla prije početka utakmice s Posušjem uručili priznanje.

Dvadesetšestogodišnji defanzivac je na Koševo stigao početkom septembra iz podgoričke Budućnosti i vrlo brzo se nametnuo kao neizostavan član prve postave, te je odigrao 28 utakmica u dresu Sarajeva u svim takmičenjima.Podsjetimo, nagrada "Ismir Pintol" dodjeljuje se najborbenijem igraču, kao simbol borbe koju je Pintol vodio sa teškom bolešću, koja mu je na kraju oduzela život.

Učitaj još novosti