21. 05. 2024 - 21:12
Kako je Džeko inspirisao Kloppa i stručni štab Liverpoola:...
907
Shares
Kako je Džeko inspirisao Kloppa i stručni štab Liverpoola:

Kako je Džeko inspirisao Kloppa i stručni štab Liverpoola: "Slušaj, ovo je uradio Edin, probaj i ti"

21. 05. 2024 - 21:12
0
Shares

Jirgen Klop (Jurgen Klopp) je u razgovoru za zvaničnu stranicu Liverpula govorio o polufinalu Lige prvaka protiv Barselone 2019. godine.

Liverpul je izgubio u prvoj utakmici rezultatom 3:0, ali su se u revanšu sjajno vratili i pobijedili 4:0. 

Nakon toga su u finalu pobijedili Totenhem i osvojili Ligu prvaka.

Klop je govorio o instrukcijama koje je davao Divoku Origiju (Divock Origi), pri čemu je istakao da se fudbaleru ne smije davati previše podataka na terenu.

- Šta da kažemo Divoku? Šta mora uraditi? Kada daješ instrukcije igraču, ne smiješ mu dati previše podataka jer nema iPad na terenu kojeg može otvoriti i vidjeti šta je zaboravio. Moraš biti direktan - naglasio je Klop.

Nakon toga se u razgovor uključio Klopov pomoćnik Piter Kravic (Peter Krawietz) koji je Origiju pokazao gol Edina Džeke i rekao mu da proba ponoviti taj potez.


- Barselona je godinu prije izgubila u Rimu i to nakon što su pobijedili prvu utakmicu, Edin Džeko je bio dobar primjer za Divoka tog dana jer je on postigao prvi gol. Samo smo mu rekli ovo je uradio Džeko, probaj i ti, bilo bi sjajno kad bi postigao gol poprilično rano u utakmici - dodao je drugi Klopov pomoćnik, Pepin Linders (Pepijn Lijnders).


Divok Origi je na utakmici protiv Barselone postigao dva pogotka i tako pomogao svojoj ekipi da te sezone osvoji Ligu prvaka.

Učitaj još novosti