21. 05. 2024 - 21:30
Poznato zašto je smijenjen Pochettino: Chelsea vraća jednog od...
907
Shares
Poznato zašto je smijenjen Pochettino: Chelsea vraća jednog od svojih najboljih trenera u historiji?

Poznato zašto je smijenjen Pochettino: Chelsea vraća jednog od svojih najboljih trenera u historiji?

21. 05. 2024 - 21:30
0
Shares

Chelsea je danas na opće iznenađenje svjetske javnosti smijenio trenera Mauricija Pochettina, iako je završio sezonu na šestom mjestu na tabeli, a u drugom dijelu iste je igrao odlično i zaostao je samo pet bodova za četvrtim mjestom i Ligom prvaka.

Mediji ističu da Chelsea nije imao problem sa Pochettinovim rezultatima, već sa njegovom željom da dobije veću ulogu u stvaranju ekipe, što mu vlasnici nisu htjeli dopustiti.

Ističu mediji i da su se upravo zbog toga vlasnici londonskog kluba odlučili okrenuti Thomasu Tuchelu, svom bivšem treneru koji je prije tri godine u London donio drugi naslov evropskog prvaka. Tuchel je trenutno bez posla, a iako se sa Chelseajem nije rastao u idealnim odnosima, iz kluba smatraju da je ovo pravi momenat za njegov povratak, a navodno ni on ne bi imao ništa protiv, piše sport1.ba.

Tuchel je smijenjen jer nije želio učestvovati u dovođenju igrača već je želio isključivo raditi sa ekipom i biti trener. Sada Chelsea smatra da mu treba baš to, a ostaje da se vidi hoće li dvije strane postići dogovor.

Učitaj još novosti