22. 05. 2024 - 13:40
Rukometaši BiH se okupljaju u Zavidovićima, selektor Doborac...
907
Shares
Rukometaši BiH se okupljaju u Zavidovićima, selektor Doborac pozvao 19 igrača

Rukometaši BiH se okupljaju u Zavidovićima, selektor Doborac pozvao 19 igrača

22. 05. 2024 - 13:40
0
Shares

Seniorska muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se u ponedjeljak u Zavidovićima te će do 31. maja odraditi mini-pripreme.

Tehnički organizator okupljanja je Rukometni klub Krivaja iz Zavidovića, a generalni pokrovitelj okupljanja je Grad Zavidovići na čelu s gradonačelnikom Hašimom Mujanovićem.

Za ovo okupljanje odabran je grad rukometa, što Zavidovići kroz svoju historiju i jesu. Zavidovići su dosada dali 18 reprezentativaca Bosne i Hercegovine te dva selektora. Ima mnogo simbolike u ovom, a gradonačenik Mujanović je prepoznao značaj ovog okupljanja te je iskazao čast što će rukometna reprezentacija BiH biti gost u Zavidovićima.

Selektor Damir Doborac je za ovo okupljanje odabrao igrače iz Premijer lige BiH, uz nekoliko rukometaša, koji nastupaju za klubove u zemljama regiona.

Na spisku se nalaze – golmani: Bekir Čordalija (Vogošća), Ahmed Čabaravdić (Konjuh), Aldin Alihodžić (Izviđač); lijeva krila: Adi Mehmedćehajić (Gračanica), Kenan Hadžiavdić (Konjuh); lijevi bekovi: Luka Knežević (Sloboda), Nemanja Peštić (Partizan; Srbija), Omer Mehmedović (Gračanica); srednji bekovi: Milan Vukšić (Izviđač), Adnan Isaković (Gračanica), Renato Čajić (Sloboda); desni bekovi: Faris Čolaković (Krivaja), Kerim Semić (Vogošća), Vahid Halilović (Metković; Hrvatska); desna krila: Amar Kendić (Maglaj), Luka Perić (Celje; Slovenija); pivoti: Matej Ljubić (Izviđač), Ermin Ombaša (Vogošća), Adin Faljić (Zagreb; Hrvatska).

Stručni štab selektora Doborca na ovom okupljanju činit će selektori juniorske i kadetske rukometne reprezentacije BiH Dositej Perić i Alen Hadžić.

Okupljanje u Zavidovićima bit će okončano utakmicom protiv Krivaje 31. maja od 19:00 sati.

Učitaj još novosti