23. 05. 2024 - 09:48
GASPERINI: Sve smo ih pobijedili, Liverpool, Sporting pa i...
907
Shares
GASPERINI: Sve smo ih pobijedili, Liverpool, Sporting pa i neporaženi Leverkusen

GASPERINI: Sve smo ih pobijedili, Liverpool, Sporting pa i neporaženi Leverkusen

23. 05. 2024 - 09:48
0
Shares

Nogometaši talijanske Atalante iz Bergama osvojili su svoj premijerni europski naslov u historiji, u finalu Evropske lige u Dublinu svladali su Bayer 3-0 (2-0) čime su klubu iz Leverkusena nanijeli prvi poraz ove sezone.Na susret se osvrnuo Atalantin treneri Gian Piero Gasperini, kojemu je ovo prvi trofej u dugoj trenerskoj karijeri.

“Mislim da smo se upisali u historiju, ali način na koji smo osvojili trofej je nevjerovatan. Ponovili smo izvedbu iz Liverpoola i Lisabona. Sporting je osvojio ligu, Liverpool je bio na vrhu Premier lige kad smo igrali ondje, Bayer Leverkusen je izdominirao Bundesligu”, rekao je pa nastavio:

“Često igramo s tri napadača, morali smo ići po pobjedu u finalu. Morali smo biti ofanzivni, ne bi bilo dovoljno da smo se samo branili. Znali smo da su ove ekipe sjajne kada napadaju, ali da nisu tako sjajne kad ih natjerate da se brane. Svi su bili izvanredni. Zaslužili smo ovo bez ikakve sumnje protiv ovako jake timove.”

To prvog evropskog trofeja u historiji stigao je i naš Sead Kolašinac koji je nakon povrede imao snage za jedno poluvrijeme.

Učitaj još novosti