23. 05. 2024 - 17:44
Bivši NBA košarkaš otkrio: Nisam mogao hodati, a onda su mi...
907
Shares
Bivši NBA košarkaš otkrio: Nisam mogao hodati, a onda su mi dali

Bivši NBA košarkaš otkrio: Nisam mogao hodati, a onda su mi dali "rozi" napitak i za 15 minuta sam zakucavao

23. 05. 2024 - 17:44
0
Shares

Nekadašnji hrvatski košarkaš Damjan Rudež, koji je od 2014. do 2017. godine nastupao u NBA ligi, otkrio je kako je to izgledalo kada je došao u NBA ligu.

Naime, on se, gostujuću i u podcastu "Jao Mile", dotakao svog prvog treninga, nakon što je potpisao ugovor s Indijana Pejsersima. 

Rudež je kazao da su treninzi bili toliko naporni, ali da su iz stručnog štaba bili spremni na to. 

- Prvi trening u Indijani četiri sata i 15 minuta. Jutarnji! Nisam mogao da se pomjerim. To ti je ona mistika: "E, je li oni tamo uzimaju nešto?" Odradili smo trening od 10 sati do 14:15. Došao sam u stan oko 15 sati. Nešto spavao od 15 do 17 i u 17:30 je već vrijeme za taj drugi trening. I ja dolazim, stari, u tom trenutku jedva uhodavam u dvoranu. Dolazim ti, ispod glasa, kondicionom treneru. Ja mu kažem: "Stari, nemoj nikome reći, ali ja nisam dobro, ne mogu hodati. Ne mogu trčati. Nasmije se i kaže: "Koliko od 1 do 10?" Ja kažem 100. Daj mi nešto, pomozi mi. Daj mi neke "stvari". Ništa se ti ne sikiraj, samo ti idi na svoje mjesto. Dolazi majstor i neka roze mućkalica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @jaomile_podcast

Kaže samo popij pola sata prije treninga. U tom trenutku da mi je dao otrov i da mi je dao tekući heroin, meni bi bilo svejedno. Samo da preživim trening. I nakon pola sata takva luđačka energija ti krene iz srca. Kao da se neki generator upali. Koža ti se nakostriješi, dlake ti se dignu. Neki teški kofein. Tamo njima stalno šalju neke preparate da ih oni probaju. Ja za pola sata zakucavam. Letim po terenu, osjećam se kao da sam sedam dana bio slobodan, a to jutro odradio trening od 4 sata i 15 minuta. Tako da stvarno ti preparati koje koriste su najbolji. Nema tamo dopinga, da neko sam sebe "pika" u WC-u ili da ti dobijaš neke stvari - kazao je, između ostalog, Damjan Rudež.

Učitaj još novosti